Home Breaking News Stiri Exclusive Dor DANAELA: “Dragobete – Farmec”

Dor DANAELA: “Dragobete – Farmec”

10 min read
0
0
563
În îngânarea clipelor care smulg timpului clinchete moi, strecor un gând. Nerostirea curge prin mine, prin mâini, prin inimă, prin coapse, prin tălpi până în adâc de izvoare. Îi aud pulsaţiile care caută o albie.

Gândul mă cheamă. Poate vrea să îl alint, să-i aduc aminte o poveste.

Îmi acopăr ochii cu ceaţa amintirilor; din ea se desprinde o umbră care lasă o dîră viorie pe sufletul meu. Aud glasul auzului care picură silabe venite din literele Începutului. Le recunosc. M-am jucat cândva cu ele. Lui ,,a” i-am pus o căciulă din lupul de demult şi am decis că este litera iernii.Atunci când a îngheţat, am devenit tristă. ,,Ă” este litera tristeţii mele, aşa cum plâng copii. Dar a venit o rază de soare şi atunci i-am pus o pălărie. Şi A a devenit chicotitul transformat în zglobiul din râsul verii.
De câte ori voi reînvia venind după tine? surâde întrebarea Primăverii. Se va petrece şi în acest an. Din nou Maica m-a trimis la curgerea apelor să înălbesc fuiorul înnegrit în care ea a adunat păcatele lumii, a tot ce a fost sau nu a fost, alungând toate umbrele. Asta va fi nevoinţa mea, din drag de cer. Cu fiecare lacrimă albul va urca din măruntaiele focului. Învăţ aşa să scot de acolo, dintre fuioarele aromelor, dulceaţa şi amarul care legaseră simţurile unul într-altul.
Ritualul prin care vraja mea te aduce, chemat din firea cea de dincolo de râu, cu o floare roşie, darul de neînţeles şi de necuprins al vremii tale. Predarea pe care Maica va urca să o ducă dumnezeirii din nou. Nouri de făptuire care lasă sfinţenia să vină poate pentru un nou început de veac, din amintirea celei de demult, când eram una cu maica şi ea cu Ea însăşi,din taine şi rugi, dn liturghiile naturii.
  • Ochii ei deschid adânc misterul vieţii din mine când priveşte la Taina care mă înfăşoară trăgându-mă afară dinlăuntrul ei, să iasă clocotul uriaş atins de iubire, rodire pentru sufletele care beau viul cel parfumat din potirul împărtăşaniei.
Mă desprinde din sine ea urmând cărările muntelui luând alături firea ta neîmplinită încă din atâtea încercări. Acolo, în popasurile spre cer, aleanul va vui prin vânt, lumina va pătrunde spre iarba din somnul adâncului. Mioarele şi piatra ne vor fi tovarasi de drum şi însoţire pe cărare purtând însemnele.
  • Gândul şi Făptura din mine rămâne încă o parte din ea, însoţindu-vă. Mă voi desprinde când ea va rămâne chip în piatră, semn că trebuie să cobor.
…..Veşmintele vor lăsa în urmă cicatricile pe care neputând să le ţi le vindeci, ocupat cu puterea din tăria ta, le-am luat asupră-mi. Ascultarea din tine mă va însoţi şi anul acesta, pe drumul mioarelor din arcuşul munţilor.
Mă apropii de culmea unde norii ascund tăcerea pietrei, acolo unde poveştile vorbesc din graiul tainelor. Am lăsat, desprinzând din mine, clocot din clocot, veşmintele ţesute care acoperă mioarele- rămase în cuvintele de alean ale păstorilor de peste an- şi urc să mă apropii de tocmirea piscului care îmi va sorbi viul din chip, rămânere de mărturie. Culmi de nouă ori măsurate, de la răsărit la apus şi de la apus la răsărit. Şi fiecare dezbrăcare va înveşmânta poveştile care ajunse pe culme vor amuţi păzite de lupul care cheamă inima lumii.
  • Îar Întruparea din mine, va aluneca într-o nouă vrajă a domolirii firii, aplecându-şi auzul şi înnodându-şi firea din albul omătului în roşul din rodul viţei de vie.
Acolo în vale , de dincolo de râu, din mesteceni şi fagi este biserica în care voi tămâia cu busuioc şi arome hrănitoare altarul care va păstra focul viu încă un an. Din trupul meu fac jertfă pentru înfloriri şi rodiri gemene, ating mugurii care vor plezni spre coacere, în miezul cel aprins şi auriu al verii. Răsuflarea mea cheamă cântul păsărilor şi se amestecă în graiul animalelor care se caută pentru a deveni pereche.
  • Poate vor trece multe vremi până ne vom întoarce din povestea în care se desfac înţelesurile.Până când soarele din cer se va întîlni cu soarele din privirea de dincolo de genele mele.
  • Iubirea dinlăuntrul meu, se va preface în flăcăra care va arde totul, pentru a râmîne în curăţenia focului dintâi. Voi căuta în lumina ei vorba pe care o voi şopti auzului din tine ferecat de pecetea domniei prin aspre ţinuturi.
  • Multe se vor aduna în mii de fire.Din plecări, întoarceri, înfrângeri, necunoscute, neştiute, nescrise, alese de prin rupturi sau dezlegări de soartă, şi care vor fi albite din nou, într-o altă primăvară de sufletul meu, la râul dorului.
  • Din deşiratul făcutului sorţii rămasă pe pământ, împletesc scara spre cer pe care în semn de eternitate, ţi-o voi crucifica deasupra inimi până când rotundul va fi împlinit.
  • Iar neamul învolburând cântul în toate miresmele înfloririlor, îngemânând dor cu dor din toate înfăptuirile, va şti izbăvi firea din ocinele de soarte.
  • Te port în sufletul meu, acolo unde este leagănul tuturor întrupărilor, dorindu-te într-o nouă primăvară de suflet cuminte.
Dor Danaela
24 Făurar 2012
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…