Home Breaking News Stiri Exclusive Dorel SCHOR – “Să fii înscris cu un An Nou bun în Cartea Vieţii”

Dorel SCHOR – “Să fii înscris cu un An Nou bun în Cartea Vieţii”

3 min read
0
0
443

URĂRI DE ANUL NOU IUDAIC DE LA PRIETENI PICTORI …

Andy Ceausu

“Să fii înscris cu un An Nou bun în Cartea Vieţii”- este una din urările auzite în aceste zile de sărbătoare evreiască. Rosh Hashana, începutul de an sau, în traducere literală Capul Anului, marchează o perioadă dedicată exclusiv judecăţii, soarta omului urmând să se pecetluiască la următoarea mare sărbătoare, Yom Kipur.
Batia Bombiger
   Zilele dintre Rosh Hashana şi Yom Kipur, zece la număr, sunt considerate ca făcând parte din procesul sărbătorii şi sunt numite zilele căinţei sau ale penitenţei (haiamim hanoraim). Yom Kipur este şi ziua răscumpărării. In această perioadă, în credinţa iudaică, fiecare îşi face examenul purtării faţă de aproapele său, faţă de părinţi, fraţi si surori, rude, prieteni, dar şi faţă de străini.
Lipa Natanson
   Ne bucurăm să primim urări de bine şi de sănătate, dorinţa ca anul care vine să fie un an de pace şi înţelegere, de prosperitate, succese şi bucurie. Şi cum Anul Nou iudaic începe în a şasea zi a creaţiei, ziua când se aniversează crearea omului, a lui Adam (adam înseamnă om în ebraică), este firesc să ne referim şi la omul-creator, la artiştii vizuali, pictorii care, în mod special, îşi exprimă urările de bine prin mici opere de artă.
Miriam Cojocaru
   Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de toamnă, avem satisfacţia să vă facem părtaşi la bunele urări primite de la prietenii noştri artişti plastici, însoţite de imaginile originale ale lucrările lor, dedicate Anului Nou evreiesc. Fie ca tot ce ne doresc aceşti oameni buni şi talentaţi să se împlinească, iar ei să continue mulţi ani să ne bucure cu rodul muncii şi harului cu care sunt înzestraţi.
Samy Briss
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …