Home Dragos Corlatescu si-a adjudecat Trofeul Callatis

Dragos Corlatescu si-a adjudecat Trofeul Callatis

2 min read
0
0
409

La Mangalia, s-a desfasurat, saptamana trecuta, intrecerea internationala de sah dotata cu Trofeul Callatis. Au participat 41 de sportivi, printre acestia numarandu-se si juniorul Dragos Corlatescu (in foto), legitimat la CS Petrolul Ploiesti si pregatit de antrenorul Gheorghe Pepene, precum si doi reprezentanti ai clubului Carpati Sinaia – Liciu Coman (categoria I) si Horia Stoicescu (candidat de maestru).
Reprezentantul gruparii petroliste a inceput concursul extrem de bine, obtinand patru victorii consecutive, instalandu-se in postura de lider al competitiei. Candidat de maestru, Dragos a avut un singur moment mai delicat, pierzand in runda a saptea cu Dragos Ciornei, aceasta fiind, de altfel, si singura infrangere din concurs a sportivului ploiestean. Acesta s-a revansat, castigand ultimele doua runde, acumuland sapte puncte, in clasamentul general.
Dupa cele noua runde disputate, Dragos si-a adjudecat Trofeul Callatis, fiind urmat de Alexandru Stegariu (CS Politehnica Iasi) si Cicirone Spulber (CS Cleopatra Mamaia). In urma acestui succes, sportivul ploiestean se apropie de coeficientul international Elo 2250, necesar pentru a obtine norma de maestru al sportului.
“Obtinerea locului intai intr-o competitie open este un eveniment deosebit, care demonstreaza valoarea sportivului”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Pepene, dupa performanta elevului sau.
Dintre sportivii de la CS Carpati Sinaia, Liviu Coman s-a situat cel mai bine, ocupand pozitia a 16-a, cu cinci puncte, in vreme ce Horia Stoicescu a incheiat pe locul al 22-lea, trecandu-si in cont patru puncte.
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…