Home Breaking News Stiri Exclusive Efectele smartphone-ului asupra copiilor nostri – Cum gasim echilibrul perfect intre avantaje si dezavantaje

Efectele smartphone-ului asupra copiilor nostri – Cum gasim echilibrul perfect intre avantaje si dezavantaje

5 min read
0
0
1,056

Fie ca vorbim de smartphone-uri, tablete sau alte device-uri electronice, lumea virtuala are o influenta tot mai mare asupra dezvoltarii generatiei tinere. Si, ca orice altceva, bogata resursa informationala a internetului are mai multe fatete, pozitive si negative, in functie de nivelul nostru de autocunoastere si, implicit, de cat suntem de constienti de intentiile si motivatiile din spatele actiunilor noastre. Copiii, cu a lor curiozitate insatiabila, sunt de-a dreptul fascinati de bogatia de stimuli cu care intra in contact la un simplu swipe al smartphone-ului, insa noi, ca adulti, avem datoria de a le superviza interactiunea cu virtualul, si cu tehnologia in general.

Copiii asimileaza usor informatii prin activitatile interactive si jocurile educative disponibile pe smartphone

Fie ca ne referim la asimilarea alfabetului, al limbajului si al aritmeticii elementare, sau chiar la informatii de cultura generala mai complexe, exista o varietate mare de aplicatii mobile gandite special pentru a imbina aspectul interactiv cu cel educativ. Partea mai putin placuta a utilizarii smartphone-ului este ca acesta afecteaza in mod direct calitatea somnului celor mici, facandu-i hiperactivi si agitati. Totusi, o cantitate moderata de timp petrecuta in fata micului ecran poate aduce mai multe avantaje decat dezavantaje. In cazul in care copilul tau este suficient de mare pentru a avea propriul telefon, orienteaza-te catre un model potrivit nevoilor sale. De asemenea, in mediul online gasesti peste 2000 de modele de huse pentru telefoane in asa fel incat sa te asiguri ca device-ul va rezista cat mai mult timp, chiar si in mainile energice si pe alocuri, neatente, ale copilului tau.

Iata cateva sfaturi utile pentru a gestiona optim interactiunea copilului tau cu smarthone-ul

  1. Fii tu, ca adult, un exemplu in acest sens

Stim prea bine ca cei micii sunt inclinati sa copieze si sa ne preia comportamentele prin imitatie, indicatiile verbale avand prea putin efect. Asadar, educa-te pe tine, in primul rand, si modereaza-ti consumul de tehnologie in asa fel incat copilul tau sa aiba un punct sanatos de reper. Evita sa folosesti smartphone-ul in special atunci cand petreceti timp de calitate impreuna si ramai conectat la cat se poate de reala si fascinanta calatorie pe care o parcurgeti impreuna.

  1. Stabiliti impreuna zone “device-free”

A interzice utilizarea telefonului in timpul mesei sau in dormitor este o practica extrem de buna care impune niste limite clare ce in scurt timp vor deveni obisnuinta. Foarte important in acest sens este ca toti membrii familiei sa adere la acest regulament, fara exceptii.

  1. Seteaza o limita de timp

In acest sens, poti instala diverse aplicatii mobile care contorizeaza si limiteaza timpul de interactiune cu telefonul. Forest App este o alternativa pe placul copiilor deoarece are un fir narativ interesant care spune ca in timpul de pauza, va creste o padure fermecata plina de surprize si comori ascunse.

Asadar, acestea sunt cateva sfaturi practice pe care sa le pui in aplicare pentru a atinge un echilibru favorabil intre avantajele si dezavantajele utilizarii smartphone-ului de catre cei mici.

Sursa imagine: Pixabay.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…