Home Elevii din Bușteni au obținut Premiul I la Festivalul de Teatru Şcolar

Elevii din Bușteni au obținut Premiul I la Festivalul de Teatru Şcolar

5 min read
0
0
616

Pe data de 13 iunie 2011, Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti” din Brăila a găzduit festivitatea de premiere a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de Teatru Şcolar, eveniment la care au participat elevi din: Buşteni și Teișani, județul Prahova, din Târgovişte, Iaşi, Galaţi, Brăila, Buzău, Urziceni, Cuza Vodă (jud. Călăraşi), Năvodari, Constanţa și Piteşti. Elevii şi-au prezentat creaţiile timp de trei zile, la final juriul acordând 107 premii la diferite categorii.


Marele Premiu a fost obţinut de George Crintă, de la Liceul de Artă Brăila , cu monologul “Val” de Andreea Lăcătuş. La celelalte categorii premiile s-au dat pe grupe de vârstă.

La categoria “Spectacol”, liceu, premiul I a fost câștigat de trupa de la “Kalinderu” Buşteni, prof. Ruxana Postelnicu. La gimnaziu, pe primul loc au fost elevii de la “Sf. Andrei”, prof. Gabriela Vasiliu, iar la învăţământ primar elevii de la Şc. “P. Ispirescu” Constanţa, prof. Rovena Paraschivoi.

La “Scenetă” au fost cei mai buni elevii de gimnaziu de la “Ion Băncilă” Brăila, îndrumaţi de profesoarele Daniela Cerchez şi Marioara Popa. La învăţământ primar premiul I l-a luat Liceul “Angelescu” din Ianca, prof. Elena Drăgan.

La “Monolog”, la liceu, premiul I nu s-a acordat, premiul II fiind oferit elevei Mihaela Furnică, de la “Edmond Nicolau” Brăila, prof. Teodora Turcoianu. La gimnaziu, premiul I l-a obţinut Mădălin Berteşteanu de la “Ion Băncilă”, iar la învăţământ primar cei mai buni au fost eleva Andrea Cambriu şi Robert Ţurcanu de la “P. Ispirescu” Constanţa.
La secţiunea “Poezie”, la liceu, cel mai bun a fost Adrian Deacu de la “Iorga”, prof. Zina Pancu, la gimnaziu Silvia Preda de la Însurăţei, prof. Oana Corae, iar la primar Şcoala “Radu Tudoran” Brăila a obţinut premiul I cu un grup de recitatori, înv. Luminiţa Bratu.

La categoria “Costume” premiul I l-au luat elevii de la Colegiul “Mihail Kogălniceanu” Galaţi, iar pentru categoria “Afiş” premiul I l-au luat elevii de la Colegiul Tehnic “Paul Dimo” Galaţi. La categoria Palate şi Cluburi ale Copiilor, premiul I a mers către cei din Năvodari, prof. Elena Baciu. La categoria “Regie” au fost remarcate de juriu şase montări, s-au mai acordat şi 25 de premii de interpretare, premii pentru fidelitate şi debut.

Componenţa juriului a fost următoarea: cadrele didactice – Elena Laura Ion, Colegiul “Nicolae Iorga”, Gheorghe Antonescu – Liceul de Artă “Hariclea Darclee”, Valentina Durbacă – Şc. “Mihu Dragomir” precum şi actriţele Wanessa Radu, Florica Popa şi regizorul Anca Cismaru.  Organizatorii Festivalului Concurs de Teatru Şcolar “I.L.Caragiale” sunt Teatrul “Maria Filotti” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…