Home Breaking News Stiri Personale Emisiunea “Alegeri Parlamentare 2016” difuzata pe VP TV in 29 noiembrie 2016

Emisiunea “Alegeri Parlamentare 2016” difuzata pe VP TV in 29 noiembrie 2016

11 min read
0
0
601

Invitati in emisune au fost CANDIDATII  de pe pozitia 1,

ai Partidului Ecologist Roman (PER) – Filiala Prahova:

Mihai Mircea TOTPAL – pentru Camera DEPUTATILOR

Mihail APOSTOLESCU – pentru SENAT

<<< vezi AICI inregistrarea integrala a emisiunii >>>

MINI-INTERVIU!

—————————-
afis-candidat-parlment-totpal-mihaiMihai Mircea Totpal – candidat PER Prahova (pozitia 1) pentru CAMERA DEPUTATILOR
—————————-

1. Care sunt motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa aceasta prima pozitie pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor?

In primul rand pentru performantele personale, profesionale si politice demonstrate in decursul vietii si carierei pornind de la experienta acumulata in domeniul ecologist, inca din 1996, ca membru activ al Organizatiei Neguvernamentale “Tineretul Ecologist din Romania” (TER), in calitate de cordonator de programe si ulterior director al “Centrului Roman de Mediu”. In decursul celor 20 de ani de civism si activism in cadrul diverselor ONG-uri si institutii publice am initiat si dezvoltat mai multe programe de educatie ecologica, informare si consultanta de specialitate, management aplicat si multe actiuni practice de cercetare, ecologizare si protejare a mediului inconjurator. Pot sublinia aici doar cateva exemple: infiintarea (la Busteni), a primului “Centru de Demonstrare al Energiilor Alternative” (solar si eolian) din Romania la acea data, participarea la realizarea primei “Strategi de Dezvoltare Durabila a localitatii Busteni”, promovarea unui “Sistem de Management Integrat al De?eurilor” in zona Valea Prahovei, constitirea unei retele de ONG-uri de mediu cu activitate in judetele adiacente Parcului Natural Bucegi in scopul “Monitorizarii biodiversitatii si a degradarii ecosistemelor” precum si multe altele.

2. În ce consta proiectul pe care îl oferiti dumneavoastra alegatorilor?

Pentru alegatorii Partidului Ecologist Roman din judetul Prahova ne propunem in primul rand demararea unui proiect de evaluare si identificare a problemelor majore de mediu, in toate localitatile urbane si rurale, si aplicarea de urgenta a masurilor de depoluare, inverzire si ecologizare prin implementarea actiunilor prevazute in Programul de Masuri al PER, numit generic: “ECO City”.

Care sunt, pe scurt, principalele prioritati pe care va propuneti sa le urmariti pe durata mandatului de parlamentar?

Pornind de la motto-ul campaniei noastre nationale – “Protejam Romania”, pentru judetul noastru avem ca prioritate “Protejarea Prahovei si a prahovenilor implicit prin aplicarea masurilor prevazute in programul politic national al PER, de realizare al unui parteneriat durabil intre Om si MEDIU, repectiv: prin ecologie “Protejam oamenii, protejam natura!”, prin educatie “Investim in viitor”, prin sanatate asiguram “Siguranta natiunii”, prin investitia in tineret acordam “Sansa implinirii in Romania”, prin programul “Bio cu TVA zero” susinem produsele bio si traditionale si nu in ultimul rand “Salvarea Padurilor si Parcurilor Nationale” de la defrisare si menagement defectuos.

3. Care este parerea dvs. despre votul pe lista de candidati? Care considerati ca sunt avantajele si dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

Ambele sisteme de vot au si avantaje si dezavantaje! In ceea ce ma priveste, votul pe lista prezinta avantajul faptului ca toti candidatii Partidul Ecologist Roman sunt reprezentanti ai comunitatilor locale de provenienta, toti fiind exclusiv din Judetul Prahova, regula dealtfel aplicata de PER in toate circumscriptiile electorale din tara. In plus unicul criteriu de selectie si pozitionare in cadrul listei fiind performanta fiecarui candidat in activitatea personala, profesionala si politica. In varianta votului uninominal, avantajul era ca cetatenii puteau practic sa aleaga intre candidati, tinând cont mai putin de partidele politice insa acest sistem s-a demonstrat a fi un esec, ajungandu-se la situatia unui Parlament supradimensionat (cu peste 100 de parlamentari in plus) cu o eficienta mult redusa si favorizand foarte mult traseismul politic. Revenirea la vechiul sistem, de pana in 2008, poate duce la jocuri intre partide, la constituirea unui mediu favorabil “combinatiilor electorale”, motiv pentru care cred ca una din consecinte va fi cresterea absenteismului.

—————————-
afis-apostolescu-rgb-1Mihail Apostolescu – candidat PER Prahova (pozitia 1) pentru SENAT
—————————-

1. Care sunt motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Senat?

Partidul Ecologist Roman a decis sa ma pozitioneze nr. 1 pe lista pentru Senatul României pe jud.Prahova tinand cont de implicarea sociala pe care am avut-o si o am.
In 2006 alaturi de  cativa oameni am infiintat Asociatia Apicola Valea Prahovei, asociatie care in prezent reuneste majoritatea apicultorilor din zona.
In acelasi an am dat startul Targului Mierii Campina, manifestare pe care cu cativa oameni inimosi am dezvoltat-o an de an, ajungand in prezent cea mai importanta manifestare de gen din tara.
Important este si proiectul social inovativ, unicat in Romania, Stupina Turistica, pe care il am acum lucru; onestitatea, competenta si echilibrul.
Imi place sa cred ca a contat si activitatea de 7 ani in apicultura ecologica si experienta pe care am dobandit-o aici.

2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

Cred in dezvoltarea printr-un parteneriat durabil intre om si mediu, in renasterea Romaniei printr-o revenire la valorile morale.
Sunt ferm pentru familia formata din barbat si femeie, singura familie care poate da viata! Politicienii romani trebuie sa respecte vointa poporului si in Constitutie trebuie stipulat ca familia este formata din barbat si femeie-3.000.000 de oameni au semnat pentru asta!
Parteneriat durabil intre om si mediu inseamna si construirea cu prioritate a autostrazii Comarnic-Brasov.
53 de kilometrii de autostrada care asteapta de ani buni sa uneasca Ardealul cu Tara Romaneasca, sa deschida acces facil intre portul Constanta si Europa centrala, cu avantaje economice certe pentru tara.
53 de km de autostrada care sa deschida accesul pe Valea Prahovei si sa permita folosirea mult mai inteligenta a timpului pierdut in trafic de zeci de mii de oameni pe distanta Comarnic-Brasov.
Parteneriat durabil intre om si mediu inseamna si o agricultura curata! In prezent Romania si Bulgaria sunt singurele tari din U.E. in care mai este permisa folosirea neonicotinoidelor-pesticide deosebit de periculoase care odata patrunse in planta ajung in nectar, in samanta si de aici in corpul uman. Trebuie sa punem capat decimarii populatie Romaniei!

3. Care este părerea dvs. despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

Revenirea la votul pe lista pune capat unui experiment nefericit, pentru care, la momentul respectiv s-a facut multa valva in presa, dar care s-a dovedit  nefunctional.Votul pe lista trimite in parlamentul Romaniei echipe de oameni care au crezuri comune si pe care le pot realiza mai usor lucrand impreuna.

baner1

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Personale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

6 beneficii pe care ti le ofera un carut 3 in 1

Cauti sa investesti intr-un carut 3 in 1 de calitate? Descopera principalele beneficii de …