Home Breaking News Stiri Exclusive Ești din Neamț și ai rămas fără job? Iată 5 domenii spre care te poți îndrepta în această perioadă!

Ești din Neamț și ai rămas fără job? Iată 5 domenii spre care te poți îndrepta în această perioadă!

6 min read
0
0
637

Pandemia COVID 19 a lăsat  sute de mii de români fără un loc de muncă. Nesiguranța unui job stabil și veniturile din ce în ce mai mici aduc multă îngrijorare, dar și teamă de viitor, spun sociologii și psihologii. Pentru a evita bolile cauzate de stres, specialiștii afirmă că este important ca oamenii să-și păstreze calmul și să se îndrepte spre sectoare industriale care funcționează chiar și în această perioadă.  

Dacă și tu ai  rămas fără un loc de muncă, iată în ce domenii ai mari șanse să îți găsești un nou job:

 

  • Curierat

 

Pentru că majoritatea magazinelor s-au închis, firmele care livrează la domiciliu își suplimentează continuu personalul, pentru a face față comenzilor. Chiar dacă starea de urgență a luat sfârșit, mulți români aleg, în continuare, să își comande online haine sau diferite produse, pentru  a evita cât mai mult spațiile publice închise. Așadar, dacă ești interesat, poți aplica pentru un astfel de job. Află ce firme de curierat activează la tine în oraș și depune-ți CV-ul.

 

  • Agricultura

 

Munca în acest domeniul nu este ușoară, dar există beneficii financiare care compensează efortul depus. În funcție de specializarea ta, poți să aplici pentru un job ca operator pe diverse utilaje agricole sau ca și lucrător sezonier. Astfel de poturi sunt mai bine plătite în străinătate, dar ultimele experiențe ale românilor plecați în Germania demonstrează că promisiunile pot fi unele, iar oferta de la fața locului… alta. Așadar, în această perioadă, când încă nu a luat sfârșit lupta împotriva coronavirusului, pare mai sigur să rămâi în țară și să cauți până găsești ceva potrivit. 

 

  • Videochat

 

Dacă ești o persoană dezinvoltă, poți să te îndrepți spre acest domeniu, unde câștigurile financiare pornesc de la o mie de euro net în prima lună. Există studiouri care oferă suport pentru plata cazării, în cazul în care dorești să te muți în marile orașe. Pentru a  afla mai multe informații despre  beneficiile unui astfel de job vizitează pagina și o să primești răspuns la toate întrebările tale. 

 

  • Dispecer

 

Acest job se pretează atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Poți aplica la o firmă de transport marfă sau, de ce nu, la magazinele online care oferă suport și consiliere plus multe alte servicii în domeniul call-center.

 

  • Finisări interioare

 

Dacă ești priceput în acest domeniu, nu o să rămâi mult timp fără job. În marile orașe din țară, unde se construiește într-un ritm alert este mereu nevoie de forță de muncă. Unii angajatori oferă cazare și masă, plus un salariu de cel puțin trei mii de RON. Fie că știi să pui parchet, faianță, gresie sau să zugrăvești și lucrezi bine cu instalațiile, nu vei duce lipsă de cereri. În cazul în care în Neamț nu găsești ceva potrivit, poți încerca să te relochezi, măcar pentru o perioadă de timp. 

Așadar, cu puțină voință, poți trece peste această criză financiară. Important este să fii deschis și spre joburi pe care nu le-ai mai practicat. Unii angajatori oferă traininguri gratuite și specializare la locul de muncă. 

Sursa foto: shutterstock.com
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…