Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Etapa a II-a “Freeride Challenge Tour” – Sinaia

Etapa a II-a “Freeride Challenge Tour” – Sinaia

7 min read
0
0
312

În week-end-ul 17-19 februarie 2012 se va desfăşura la Sinaia cea de-a doua etapă din cadrul Freeride Challenge Tour 2012, prima competitie itinerantă de profil din România. Aceasta reprezintă un circuit de freeride, ce va împărţi competiţia din acest sezon în două etape + o finală (Borşa, Sinaia şi Bâlea Lac), pe diferite secţiuni şi cu un format de întreceri total inovativ pentru ţara noastră.

Evenimentul, marca OUTDOOR ROMANIA & ABSOLUT OUTDOOR, este organizat în parteneriat cu Primăria Oraşului Sinaia. Vlad Oprea : «Sinaia, prin domeniul schiabil pe care îl deţine, oferă condiţii ideale pentru practicarea tuturor sporturilor de iarnă şi reprezintă o atracţie pentru acest gen de competiţii îndrăzneţe. Voi continua să încurajez şi să susţin toate evenimentele care aduc un plus de atracţie oraşului şi merită asociate cu imaginea oraşului.” Competiţia în sine se va desfăşura pe versantul stâng al Văii Carp în data de 18 februarie 2012, incepand cu orele 10.00, ziua de 19 februarie fiind reţinută ca zi de rezervă în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea concursului sâmbătă. Vor fi maxim 70 competitori împărţiţi în 4 categorii, astfel: 30 ski băieţi, 20 snowboard băieţi, 10 ski fete, 10 snowboard fete. Se vor puncta: linia, controlul dinamic (plus agresivitatea) şi stilul (inclusiv fluiditatea). Spectatorii vor avea posibilitatea să urmărească concursul în conditii optime în zona «căsuţei» din vârful pârtiei Carp unde există vizibilitatea cea mai bună. Noutatea absolută în organizarea acestui tip de concurs în România constă în realizarea mai multor profile de avalanşă şi detonarea prealabilă a feţei de concurs pentru evitarea oricărui risc de avalanşă, cu ajutorul ISU Prahova. În plus, FREERIDE CHALLENGE TOUR 2012 va aduce în prim plan şi o altă premieră în sportul de aventură românesc, o luptă pentru supremaţia riderilor pe echipe Nord vs Sud.

După o primă etapă, cea de la Borșa, foarte reușită dar cu o participare sub așteptări, Freeride Challenge Tour ajunge în Sinaia. Sâmbătă va avea loc a doua etapă iar înscrierile au început deja și se încheie azi, 16 februarie.

Organizatorii au publicat zilele trecute o serie de informații despre concurs. Le reaiau foarte pe scurt aici, dar faceți o vizită și pe pagina oficială.

Locul de desfășurare a concursului va fi, ca și acum 2 ani, zona Călugăr/Zade. Cum fața nu poate fi închisă pentru public, cei care se vor da înainte de concurs pe acolo nu vor fi descalificați. Asta înseamnă că recunoașterea poate fi făcută până fix înainte de start. E posibil ca Salvamontul și Jandarmeria Montană să detoneze zăpada vineri, caz în care, evident, nimeni nu va avea voie în zonă.

Nu se face recunoaștere oficială și concursul va avea o singură manșă.

Race office-ul și ședința tehnică vor fi la Cafeneaua Casino Sinaia, vineri de la ora 17.30 când se vor confirma înscrierile. Ședința tehnică începe la ora 20.00.

Ziua de sâmbătă începe cu un briefing la 7.30 la stația de jos a gondolei. Între 8.00-8.20 se urcă cu gondola, între 8.30-9.00 cu telecabina până la Cota 2000. Startul oficial la ora 10.00.

Premiile, după cum urmează.

Schi băieți:


  • locul 1: o pereche de skiuri Black Crows Sevun + bani
  • locul 2: o pereche de ochelari de ski Zeal Sppx, un voucher Columbia + bani
  • locul 3: o pereche de ochelari de ski Zeal Sppx, un voucher Columbia + bani

Schi fete:

  • locul 1: o pereche de skiuri Black Crows Navis + bani
  • locul 2: o pereche de ochelari de ski Zeal Sppx, un voucher Columbia + bani
  • locul 3: o pereche de ochelari de ski Zeal Sppx, un voucher Columbia + bani

Premiile la snowboard vor fi anunțate de FUNRIDE cel târziu la ședința tehnică.

Închei cu un scurt reminder despre cum a fost prima etapă, cea de la Borșa.

Welcome to Borşa from george oprea on Vimeo.

SURSA: http://www.derdelus.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…