Home Breaking News Stiri Exclusive “Europa cu capul în stele şi trupul însângerat”, carte de invatatura

“Europa cu capul în stele şi trupul însângerat”, carte de invatatura

10 min read
2
0
342

Marin Voican-Ghioroiu

Gn.br (r) GHEORGHE DRAGOMIR – Vicepreşedintele Asociaţiei Culturale “ROMÂNIA ÎN LUME” a lansat o carte explozivă  (pe 07 Aprilie a.c. la hotel Royal) “EUROPA CU CAPUL ÎN STELE ŞI TRUPUL ÎNSÂNGERAT” printr-o confesiune de credinţă :

Dedic această carte martirilor care de-a lungul secolelor au pătimit şi agonizat în IISUS HRISTOS încercând prin lupta lor să trezească în sufletele semenilor PUTEREA CREDINŢEI ÎN DUMNEZEU.”

Dacă poporul român a fost cuprins de frenezia „entuziasmului spontan” în Decembrie  1989, şi a aruncat cu ură haina  (c o m u n i s m u l u i, un experiment diabolic prin care se ajunsese  la degradarea „omului  multilateral dezvoltat) zdrenţuită pe care o purtase aproape o jumătate de secol, astăzi este înfăşurat în cârpele murdare ce i le-a oferit un capitalism sălbatic întronat de către cei ce driguiesc treburile statului, sărăcind ţara prin cârdăşie cu cei străini de neamul nostru, interesaţi în a ne transforma în consumatorii  “produselor expirate şi depreciate calitativ şi moral” , racile fără precedent în istoria României postrevoluţionare, sunt demascate de ilustrul scriitor Gheorghe Dragomir, care ridică perdeaua fumurie a unei politici dezastruase, făcând ca ţara noastră să fie datoare  pentru o jumătate de secol (sumă ce se apropie foarte repede de astronomica cifră de 100 de miliarde de Euro).

Autorul face o analiză amănunţită a conflictelor politico-religioase dintre statele europene şi lumea islamică, vine cu ideii constructive în ceea ce priveşte strategia geopolitică şi geoeconomică în zonele Mării Negre, Asia Centrală, Marea Caspică, Orientul Mijlociu, şi trage un semnal de alarmă: “Nu a fost de ajuns pentru Europa cele două războaie mondiale care au decimat milioane ve vieţi omeneşti, nu ne putem mobiliza ca oameni întru credinţa Mântuitorului ca şi această criză economică să fie stopată pentru a nu ami face victime, nu pot oamenii politici ca să înţeleagă odată pentru totdeauna că viaţa ne-a fost dată de bunul Dumnezeu, iar acest dar nepreţuit  să-l apere, să acorde atenţie mai mare celor care se zbat în sărăcie şi lipsuri, roşi de foame, îmbătrniţi de timpuriu, bolnavi şi lipsiţi de asistenţă medicală şi medicamente”.

Civilizaţia  viitoare, ne avertizează eminentul politolog, expert politico-militar gen. Gheorghe Dragomir, va fi spiritualizată sau războinică? Pentru a învinge ochiul diavolului “BANUL” care a luat mintea la mai marii ţărilor ce compun această minunată uniune statală a Europei, “cred că a venit timpul să să înţelegem pe Dumnezeu care vrea ca O M U L să devină  o fiinţă perfectabilă, este chemat la desăvârşire”,  găim slovă înţeleaptă a autorului în cuvântul său şi un îndemn de adevărat patriarh:
OMULE,  “I-aţi toiagul de pelerin şi alocă-ţi timp pentru o călătorie în interiorul tău pentru a descoperi cine eşti şi încotro te îndrepţi”.

Citiţi această carte cu stiloul în mână. Printre paginile ei veţi cunoaşte un adevărat prieten care  o să vă dea sfaturi, şi va trebui să vi le notaţi, ori să le dăltuiţi în inimile domniilor voastre ca pe nişte învăţăminte rare. Vă asigur că veţi găsi   lucuri de care nu aţi auzit şi învăţăminte ce vă vor ajuta în viaţa de toate zilele.
Domnule gen. Gheorghe Dragomir, autor al acestei cărţi (bine venite la timpul potrivit pentru un popor sărăcit), primiţi din partea celui care vă preţuieşte şi vă stimează… cele mai sincere şi cordiale salutări, suces în continuare. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă.

În loc de e p i l o g

Când am terminat de citit această carte “EUROPA CU CAPUL ÎN STELE ŞI TRUPUL ÎNSÂNGERAT” a d-lui gen (br) r. GHEORGHE DRAGOMIR, pe drept spus “explozivă” cum se arată în titlul ce ne face cunoscută lansarea ei, mi-am dat seama că în acest loc pe care-l iubim, fiind patria unde ne-am născut (un picior de plai, o gură de rai şi noi fără grai), cei ce au urmat au învăţat cu sârguinţă de la „ciumaţii dictatori” că poporul trebuie minţit şi înşelat prin congrese foarte dese, şi de aceea am scris eu o mică poezie ca să întregesc tabloul vremurilor din ziua de azi.

C O N G R E S U L

-Dragii mei, avem congres,
Iar dacă voi fi ales…
Srigă unu-n gura mare:
Vă promit că fiecare
O să aibă demâncare.
Petre n-avu ce să facă
Şi în faţă lui s-apleacă
Şi îi zice cu-un oftat:
-Nu am după ce bea apă…
Din sărac sunt mai sărac.
-Frate, linge sare şi bea apă
Şi  de foame o să-ţi treacă!
(Ha-ha-ha!…) Poţi încerca
(Le-am mai tras o cacealma).

-Te cunosc, e vechea placă…
Unii vin, dar mai şi pleacă;
Omule, veziţi de treabă!
-Asta fac: vă bag în priză…
Nu vreţi să ieşiţi din criză?!…
-Dacă vrem?… Ce întrebare!…
Lasă-ne, mergi la culcare!
Iar vreţi să veniţi la cârmă?
(… Alţi bandiţi, aceeaşi turmă),
Şi-a lehamite, din mână,
A dat, arătând la secătură:
« Să fiţi toţi ai dracului ! »
Şi-a plecat în drumul lui.

Scriitor-compozitor
Marin Voican-Ghioroiu

Load More Related Articles
Load More By Marin Voican Ghioroiu
Load More In Stiri Exclusive

2 Comments

 1. VOICAN MARIN GHIOROIU

  8 iunie 2011 at 6:34 AM

  Sunt încântat de promtitudinea cu care aţi publicat acest articol “Carte de învăţătură”.
  Cu respect şi preţuire deosebită,
  marin Voican-Ghioroiu.

 2. dan

  15 iulie 2011 at 1:01 PM

  Unde pot gasii aceasta carte ca sa o pot cumpara ca am cautat peste tot si nimica …. multumesc si astept un raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…