Home Expoziţia “Epoca Regelui Ferdinand I – Intoarcerea Bulgariei în Europa”

Expoziţia “Epoca Regelui Ferdinand I – Intoarcerea Bulgariei în Europa”

3 min read
0
0
404

Muzeul Naţional de Istorie a României este onorat să vă invite miercuri, 8 decembrie, ora 11:00, la sediul său din Calea Victoriei 12, la vernisajul expoziţiei “Epoca regelui Ferdinand I – Întoarcerea Bulgariei în Europa”. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2010 – 6 februarie 2011.

Expoziţia este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii al Republicii Bulgaria şi de Agenţia de stat “Arhive” în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi este dedicată aniversării a 100 de ani de la Declaraţia de Independenţă a Bulgariei.

Expoziţia a fost itinerată în mai multe state din Europa şi America şi conţine fotografii şi documente legate de domnia regelui Ferdinand I (1887-1918), istoria Bulgariei, dezvoltarea culturii, ştiinţei, comerţului, arhitecturii, comunicaţiilor, infrastructurii, etc.

Vor fi expuse de asemenea, hărţi ale Bulgariei din perioada respectivă şi piese semnificative din perioada de referinţă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României.

În timpul domniei sale, Ferdinand a reuşit să transforme Bulgaria dintr-o ţară săracă într-o ţară modernă pentru acea perioadă. A fost un mare suveran, considerat fondatorul Bulgariei moderne dar şi autor, botanist, entomolog şi filatelist.

La vernisaj vor participa oficialităţi din Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Republicii Bulgaria la Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2010 – 6 februarie 2011, de miercuri până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi:

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Educaţie, Relaţii Publice, Marketing şi Organizare Expoziţii

Tel./fax.: 021.311.33.56
Tel.: 021.315.82.07 / int. 1008, 1015
Mobil: 0745.078.474
E-mail: pr.mnir@gmail.com
Website: http://www.mnir.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…