Home Expozitia Mon boudoir la Muzeul Peles

Expozitia Mon boudoir la Muzeul Peles

3 min read
0
0
404

Expozitia «Mon boudoir», deschisa la Muzeul National Peles, incepand cu 19 februarie, va recompune universul feminin al reginelor României, prin intermediul pieselor din patrimoniul regal: obiecte uzuale, servicii de toaletă, flacoane de parfum, cutii de fard, bijuterii, piese de mobilier s.a., purtând semnătura unor artişti şi manufacturi vestite : Emil Gallé, Julius Hoffmann, Louis Comfort Tiffany, August Bembé etc.

Nu va lipsi din expozitie nici afişul publicitar, apărut cu succes în perioada Belle Epoque prin intermediul cărora artişti ca Alfonse Mucha, Privat Livemont, Paul Berthon ş.a. promovau noile firme de parfumerie, casele de modă în vogă, piesele de teatru pariziene etc.

Între “maeştrii focului“, creatori de ceramică şi sticlă, francezul Emile Gallé deţine supremaţia în realizarea pieselor de artă prin tehnica sticlei stratificate. În expoziţie vor fi prezentate celebrele pudriere semnate de artist, alături de flacoanele şi văsciorele pentru cremă din serviciul de toaletă conceput de artistul vienez, Julius Hoffman. Coliere din sticlă millefiori lucrate în atelierele italiene Murano, ace de păr din argint filigranat cu pietre semipreţioase, perii de păr cu mânere din argint, flacoane de parfum din cristal vor fi expuse de asemenea.

Serviciul de toaletă din alamă, având ca decoraţie crucea gamată din email a reginei Maria, proiectat şi realizat de artistul american Tiffany, va constitui, prin valoarea artistică, piesa de rezistenţă a expoziţiei.

Atmosfera budoarelor şi a cabinetelor de toaletă din epocă va fi recreată prin intermediul pieselor de mobilier, comandate în perioada anilor 1900, la manufacturile germane August Bembé şi Bernhard Ludwig din Viena.

Expozitia Mon Boudoir from 2 Bad on Vimeo.

Parfumul de odinioară al reginelor României va persista în sălile de expoziţii ale Castelului Peleş, până la mijlocul lunii mai 2011.

Expoziţia temporară «Mon boudoir» constituie al treilea capitol din proiectul cultural, Cochetărie feminină.

SURSA: http://www.hotnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …