Home Felicia Filip prezidează primul festival naţional de canto pentru liceeni

Felicia Filip prezidează primul festival naţional de canto pentru liceeni

6 min read
0
0
379

Organizat în premieră la Braşov, evenimentul este o şansă pentru tineri de a se afirma, iar pentru România de a-şi descoperi “talentele în stare pură”, după cum spune celebra soprană, a cărei prezenţă este garanţia exigenţei şi corectitudinii în ierarhizarea concurenţilor.

Felicia Filip este preşedintele juriului la Festivalul Naţional de Interpretare „Crai Nou”, ce a început aseară, când cei peste 70 de tineri, din toată ţara, au făcut cunoştinţă cu juriul. Elevii s-au arătat foarte emoţionaţi şi încântaţi că au ocazia să o cunoască pe artistă şi au copleşit-o cu cereri de autografe. De altfel, se pare că tocmai prezenţa “Filipissimei” a atras atât de mulţi concurenţi. “Vreau să aplaud iniţiativa de a organiza acest concurs. Am primit cu bucurie propunerea de a face parte şi de a prezida juriul acestui concurs. Ne propunem să descoperim talente aflate în stare pură, pe care, peste ani, să le revedem pe scenele importante din România sau din lume. Este cu siguranţă o şansă pentru aceşti copii de a se face cunoscuţi. Nu există scenă din lume pe care să nu fi cântat români, şcoala de canto este poate cea mai cunoscută şi apreciată dintre artele româneşti, şi de aceea este important să promovăm tinerele talente. În ceea ce ne priveşte pe noi, membrii juriului, pot să asigur pe toată lumea că profesionalismul şi fair-play-ul vor sta la baza jurizării. Trebuie să oferim acestor tineri şansa de a se afirma şi de a-şi etala talentul“, a declarat Felicia Filip.

Bursa “Felicia Filip”

Evenimentul se va desfăşura în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“, accesul spectatorilor fiind permis cu condiţia să fie prezenţi înainte de începerea concursului sau la pauză. Astăzi, începând cu ora 10.00, artiştii în devenire vor trece prin emoţia concursului. Liceenii, mai ales fetele a căror voce este deja maturizată la 15 ani, de la clasa a IX-a până la a XII-a, trebuie să interpreteze o arie, un lied şi o piesă din repertoriul românesc. Fiecare participant va lupta pentru un premiu la nivel său de clasă, pentru Marele premiu şi pentru Bursa “Felicia Filip”. „Pe lângă marele premiu, se vor acorda premii pentru fiecare categorie de vârstă, premiul I, II, III şi menţiune. În plus, toţi copiii vor avea şansa să lupte pentru bursa Felicia Filip”, a spus Magdalena Suciu, şefa catedrei de Canto a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” şi entuziasta iniţiatoare a concursului. Fericitul câştigător al bursei „Felicia Filip“ va primi din partea sopranei o sumă de bani şi va beneficia de promovare, prin participare în concertele “Filipissimei” şi îndrumare pentru lansarea în cariera artistică. “Nu pot promite acum că pot fi mentorul cuiva, fiindcă sunt mult în mişcare, iar un tânăr are nevoie de cursivitate, de continuitate în supravegherea parcursului, dar îl pot ajuta la început, să se lanseze şi să pornească pe acest drum”, a explicat soprana.

Se mai aşteaptă sponsori

Marea premiere va avea loc duminică, de la ora 11.00, iar organizatorii se aşteaptă la ajutor din partea sponsorilor, având în vedere că premiile sunt foarte mici, iniţiatorii neavând încă experienţa organizării unor astfel de competiţii şi atragerii de fonduri. „Orice persoană este binevenită la concurs pentru a oferi un premiu din partea sa, a sponsorului, care să-i poarte numele”, a mai spus Felicia Filip.

Organizatorii îşi doresc să transforme în tradiţie Concursul Naţional de Interpretare „Crai Nou“.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…