Home Fericirea vine la batranete

Fericirea vine la batranete

2 min read
0
0
292

Pentru cei care-si irosesc tineretea alergand in cautarea fericirii, avem o veste proasta: oricat ar alerga nu ar reusi niciodata sa o prinda. Asa ca, pentru a evita eventuale dezamagiri, ar fi mai bine sa se opreasca si sa-si vada de treaba. Fericirea vine la 70-80 de ani, spune un nou studiu.

Conform conceptiilor transmise din generatie in generatie, cei mai frumosi ani din viata sunt cei ai tineretii, pana la 40 de ani, moment in care atingem apogeul vietii, dupa care incepem sa coboram.

Totusi, batranetea fericita trebuie pregatita de tanar prin o relaxare a responsabilitatilor si a vietii zilnice, tratarea problemelor cu maturitate si extragandu-si bucurie din activitatile preferate pot fi elementele care duc la o batranete fericita, fara probleme de sanatate. Bineinteles, pentru ca fericirea sa fie completa este nevoie si de un venit stabil si consistent.

Lewis Wolpert, profesor de biologie in cadrul University College din Londra spune ca oamenii inregistreaza un nivel mediu de fericire in tinerete, care scade in jurul varstei mijlocii cand sunt preocupati cu intretinerea familiei si dezvoltarea carierei. In jurul varstei de 45 de ani, cand lucrurile se clarifica, oamenii incep sa se relaxeze si sa devina din ce in ce mai fericiti, atingand apogeul fericirii intre 70 si 80 de ani.

Studiul a fost realizat pe 341.000 de subiecti si publicat in “American National Academy of Sciences”.

SURSA: http://www.atitudinea.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…