Home Festivalul Brazilor de Crăciun, ediţia cu numărul zece

Festivalul Brazilor de Crăciun, ediţia cu numărul zece

3 min read
0
0
145

20 de brazi inediţi, opere ale unor cunoscuţi designeri români, vor fi prezentaţi în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat anual de Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii România organizează pe 9 decembrie, pentru al zecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil de amploare, în care se strâng fonduri pentru copiii care trăiesc în medii sociale vulnerabile.

Designerii români au creat pentru această ediţie 20 de brazi inediţi. Jumătate dintre ei vor fi selectaţi, urmând a fi licitaţi în cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului, susţin reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii.

Fondurile astfel colectate vor fi distribuite pentru programele de educaţie preşcolară, de prevenire a abandonului şi de reintegrare şcolară a copiilor din 39 de judeţe ale ţării.

10.000 de copii ajutaţi pentru un trai mai bun

„Până în prezent, peste 10.000 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegraţi social şi educaţional, în urma fondurilor strânse din vânzarea brazilor special creaţi pentru Festival”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Aceştia susţin că este nevoie de fonduri consistente pentru a veni în sprijinul copiilor dezavantajaţi, în contextul prelungirii efectelor crizei economice. De altfel, unul din trei copii din România (33%) trăieşte sub limita sărăciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltării psiho-sociale, potrivit datelor Eurostat.

„Datele relevă însă un aspect şi mai grav: copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani reprezintă cea mai vulnerabilă categorie, ţara noastră fiind pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte procentul minorilor care trăiesc la limita subzistenţei”, sunt de părere cei de la Salvaţi Copiii.

SURSA: http://www.evz.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…