Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Festivalul, unic în lume, organizat de Primăria oraşului Buşteni, Filarmonica Banatul Timişoara la Centrul Cultural „Aurel Stroe”

Festivalul, unic în lume, organizat de Primăria oraşului Buşteni, Filarmonica Banatul Timişoara la Centrul Cultural „Aurel Stroe”

6 min read
0
0
191

Sâmbătă, 10 octombrie şi duminică 11 octombrie 2015, a avut loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Aurel Stroe. Festivalul, unic în lume, a fost organizat de Primăria oraşului Buşteni, Filarmonica Banatul Timişoara şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.

DSCN0587

Sâmbătă 10 octombrie la ora 19.00, pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman, ambii foşti studenţi ai lui Aurel Stroe, au susţinut recitalul intitulat „Aurel Stroe… prin binoclu” cuprinzând lucrări inedite din creaţia maestrului, unele dintre ele în primă audiţie. Recitalul a fost primit cu căldură de spectatori care i-au aplaudat pe cei doi protagonişti şi le-au oferit flori.

DSCN0594

Duminică, 11 octombrie, începând cu orele 10.30, a avut loc simpozionul „Aurel Stroe”, la care au participat compozitori şi muzicologi din Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Sub coordonarea conf.univ.dr. Laura Manolache,au avut intervenţii compozitorul Ionică Pop din Cluj, pianistul Andrei Tănăsescu, pianistul Sorin Petrescu, prof.Marin Guşter şi alţii care au dezbatut o serie de teme referitoare la opera marelui compozitor român.

DSCN0610

În perioada 16 – 18 octombrie 2015 va avea loc festivalul “TOGETHER FOR BETTER”

AFIS A4 FACEBOOK (4)

Festivalul, aflat la ediţia a II-a este organizat da Asociatia DOWN PLUS Bucuresti şi va avea participanţi din cadrul Asociaţiilor cu profil Down; ASDB, Mana de Lucru, Hoffnung Romania, şi participanţi independenţi ca Independent Ghiţulescu şi alte familii independente.De remarcat faptul că, la această ediţie şi-au exprimat dorinţa de a participa şi familii de persoane cu autism care se vor alatura grupului de suport pentru familii.

În dimineaţa a zilei de 17, parinţii care se vor alătura grupului de suport, vor avea discuţii libere despre creşterea copiilor şi îngrijirea adulţilor cu dizabilităţi.

În paralel, copiii, alături de voluntari, vor lucra hand made, şi vor picta, alături de voluntari de la Asociaţia Şcoala Altfel şi de copiii de la Şcoala Sanatorială Busteni.

De la orele 15.00 va începe prima parte a spectacolului TOGETHER for BETTER!.unde vor evolua copii cu dizabilităţi care au diferite talente sportive sau artistice ca: exerciţii de gimnastică artistică executate de copii în colaborare cu Olga Ştefan, fostă gimnastă emerita cu nenumarate apariţii in Lotul National de Gimnastica, şi care vor evolua alaturi de tanarul Bucur Cosmin Darius Theodor, tanar cu Down in varsta de 14 ani.

Va urma un spectacol în care vor evolua tineri care vor recita, canta şi dansa, individual sau in formatie. În această parte a spectacolului vor evolua şi tineri de la Asociatiei Scoala Altfel în care vor prezenta câteva momente de dans cu voluntarii de la trupele de dans.

După pauză,  cu începere de la 18.00, va cânta şi dansa Andra Gogan, o tanară artistă foarte talentata, care va fi insotita de trupa de dansatori AMICII. De asemenea, Andra va dansa şi alături de trupa de dansatori AMICII DOWN, la care Andra face voluntariat de 2 ani.

În pauza dintre spectacole, în jurul orei 17.00, vor mai avea loc două evenimente marcabile:

O prezentare de carte a scriitorului Nicolae Mareş (monografiile „Sfântu Ioan Paul cel Mare” şi „Mareşalul Pilsudski”) la care sunt invitaţi membri ai Ambasadei Poloniei la Bucureşti şi ai Institutului Cultural Român precum şi ioficialităţi ale oraşului Buşteni; şi vernisajul expoziţiei de pictura a pictoriţei Dorina Dima din Sinaia.

Duminică, 18 octombrie 2015, la ora 15.30, Compania de circ „Bimbo Circus”, va prezenta un spectacol de circ cu numere de magie, acrobaţie, dresaj şi altele.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…