Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Flacăra olimpică pentru FOTE 2013 ajunge în 3 februarie

Flacăra olimpică pentru FOTE 2013 ajunge în 3 februarie

6 min read
0
0
250

Flacăra Olimpică pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc la Braşov în perioada 17-22 februarie, va ajunge în România pe 3 februarie, a declarat joi pentru Agerpres Cristian Butariu, manager al Departamentului pentru Familia Olimpică.

Flacăra Olimpică va fi transportată de la Atena la bordul unui avion, într-un dispozitiv special aprobat de companiile aeriene. De la aeroportul Otopeni, Flacăra Olimpică va fi transportată cu o maşină la Casa Olimpică din Bucureşti şi va fi expusă câteva zile pentru vizitare în faţa sau în interiorul Muzeului Olimpic, în funcţie de vreme.

Torţa Olimpică va fi aprinsă la sosire, pe aeroportul Otopeni şi la Casa Olimpică unde, după ce va sta câteva zile, va parcurge prin Bucureşti cu maşinile şi câţiva alergători un traseu care va include Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului, după care va porni spre Braşov, cu oprire în oraşele Ploieşti, Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Braşov.
În fiecare oraş va avea câte o scurtă oprire în faţa primăriei, unde va fi înmânată torţa olimpică primarului după care, unei persoane reprezentative pentru oraş, sportiv unde există, pentru a alerga câteva sute de metri cu aceasta. Acest lucru se va întâmpla în toate cele şase oraşe.

La Braşov Torţa Olimpică va fi înmânată primarului George Scripcaru, care va aprinde dispozitivul identic cu cel de la Casa Olimpică din Bucureşti, şi va rămâne în sediul primăriei până la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European, în 17 februarie, pentru a fi vizitată de localnici şi de turiştii aflaţi în zonă în zilele respective.

În ziua deschiderii, Flacăra Olimpică va parcurge distanţa dintre primărie şi Arena Liceului Sportiv unde va avea loc dechiderea festivalului, fiind purtată de sportivi din Braşov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în perioada 17-22 februarie la Braşov, Poiana Braşov, Predeal, Râşnov şi Cheile Grădiştei. Vor participa 1.450 de sportivi din 45 de ţări, care vor concura la disciplinele hochei, patinaj artistic, short-track, schi alpin, snowboard, schi fond, sărituri cu schiurile şi biatlon.

Joi s-a întrunit în Poiana Braşov Comitetul de Organizare al FOTE pentru a pune la punct toate detaliile referitoare la transportul sportivilor de la aeroportul Otopeni în Poiana Braşov unde va fi Satul Olimpic, transportul sportivilor la bazele sportive unde au loc competiţiile, traficul pe DN 1 şi în alte zone ale judeţului, echipajele medicale care vor fi în permanenţă lângă bazele sportive şi alte probleme care ar putea să apară în această perioadă. Au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei, al Inspectoratului General Poliţiei Rutiere, IGSU, Salvamont, DSV, Arme şi Muniţii, prefectul Mihai Mohaci, preşedintele comitetului de Organizare a FOTE, primarul George Scripcaru.
Reprezentanţii Inspectoratului General al Jandarmeriei consideră că organizarea FOTE în România este o acţiune de grad zero atât pentru România, cât şi pentru judeţul Braşov şi care trebuie să fie o reuşită pentru imaginea României.

SURSA: http://newsbv.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…