Home Fonduri europene pentru recalificarea somerilor campineni

Fonduri europene pentru recalificarea somerilor campineni

2 min read
0
0
201

Primăria Câmpina a reuşit să mai câştige un proiect european, dar de această dată este unul mai special, la care municipalitatea s-a asociat cu Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă. Proiectul “Sprijin pentru Integrare şi Incluziune” presupune organizarea de cursuri de calificare şi recalificare pentru şomeri şi a fost conceput după ce s-a aflat că nu se mai alocă fonduri guvernamentale pentru astfel de acţiuni. Suma totală pe care Primăria o poate obţine pentru derularea acestui proiect este de maximum 1,97 milioane lei, fonduri nerambursabile. Contribuţia bugetului local este de 1%, acesta fiind şi procentul cu care va participa şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
“Am întocmit acest proiect pentru că rata şomajului a crescut simţitor în Câmpina şi a apărut oportunitatea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane. De acest proiect vor beneficia doar şomerii care îşi au domiciliul pe raza municipiului Câmpina”, a precizat primarul Horia Tiseanu la şedinţa de miercuri a Consiliului Local, când consilierii au aprobat participarea Câmpinei la proiect.
Precizăm că, la finele lunii septembrie, rata şomajului în Câmpina era de 6,1% şi nu 8%, aşa cum scrie în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali. Este o inadvertenţă pe care nu a sesizat-o nimeni. Fie a fost doar o greşeală de redactare, fie una din neştiinţă, fie ştie cineva ceva şi ne scapă nouă.

SURSA: http://www.campinaph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …