Home Fotografii de epocă şi bronzuri la Cazinoul din Sinaia

Fotografii de epocă şi bronzuri la Cazinoul din Sinaia

2 min read
0
0
382

Fotografii care reînvie atmosfera de altădată a Bucureştiului, dar şi o impresionantă colecţie de bronzuri inspirate de culturile totemice ale artei negre, figuri şi măşti, aparţinând artiştilor Eugen Raportoru şi Cătălin Geană sunt expuse la Galeria Regală a Cazinoului din Sinaia în tot cursul lunii martie.

Intitulată sugestiv “Alien Gods”, seria artistului Cătălin Geană este formată din lucrări realizate din bronz. Tematica lor evidenţiază încercările omului de a-şi redefini locul în univers, dar şi propria natură, prin raportarea la entităţi mitice hibride, asexuate, fără rasă, zei şi extratereştri în egală măsură. Dacă nu v-aţi convins, lucrările lui Cătălin Geană au fost expuse în importante galerii din Bucureşti şi din ţară, Artistul a câştigat premiul al treilea la expoziţia de sculptură „Brâncuşiana”, organizată la Târgu Jiu, în 2005.

La rândul lui, pictorul Eugen Raportoru este un împătimit al zidurilor, ferestrelor şi balcoanelor din fier forjat, de neoclasicul francez arhitectural al secolului al XIX-lea.

Intrarea este liberă, iar expoziţia poate fi vizitată de marţi până joi între orele 10.00 şi 16.00 şi de vineri până duminică între 10.00 şi 18.00.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…