Home Frig şi zăpadă la munte în luna mai (VIDEO)

Frig şi zăpadă la munte în luna mai (VIDEO)

2 min read
0
0
185

Chiar dacă astăzi soarele a zâmbit tuturor, localnicii dar mai ales proprietarii de pensiuni turistice de pe Valea Prahovei nu sunt prea încantați de temperaturile scăzute din această perioadă a anului. În ultimele zile zăpada depusă la altitudini de peste 1700 de metri pe platoul Bucegi, măsoară 5 centimetri, iar temperaturile pe crestele montane au fost de minus şase grade Celsius.

Este prima decadă a lunii mai,dar temperaturile scăzute de la munte i-a obligat pe localnicii din Buşteni să încălzească locuinţele ca într-o zi obişnuită de iarnă. Proprietarii de pensiuni spun că nici nu vor să ştie cât vor fi facturile la gaze, însă camerele pregătite pentru turişti trebuie să fie calde.
Salvamontiştii de pe Valea Prahovei atrag atenţia turiştilor ca traseele de abrupt care fac legătura între Buşteni şi platoul Bucegi sunt încă periculoase din cauza stratului de zăpadă, mai ales că în aceste zile telecabinele din staţiuni nu au funcţionat din cauza vântului puternic.
Conform meteorologilor în următoarea perioadă, nu este exclus să mai cadă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele montane,iar turiştilor li se recomandă să parcurgă zonele montane de la baza muntelui şi să fie foarte bine echipaţi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zXUpSlffazA

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba,…