Home Ghid de comportament în faţa ursului, publicat de ruşi

Ghid de comportament în faţa ursului, publicat de ruşi

3 min read
0
0
847

Cei mai mulţi locuitori din Braşov sau Buşteni nici nu au auzit de Sîktîvkar, un oraş de un sfert de milion de oameni din nordul Siberiei. Cu toate acestea, au ceva în comun cu aceştia – urşii care dau iama pe străzi în căutare de hrană. În faţa acestei situaţii, ruşii au formulat un ghid de comportament în cazul unei întîlniri de gradul 3… cu ursul.

Un ghid rusesc de comportament în faţa urşilor afirmă că trebuie să rămîi calm şi nemişcat în faţa unui astfel de animal, trebuie să vorbeşti cu voce fermă şi puternică şi să nu-i întorci spatele. În cazul cel mai grav, în care ursul atacă, cel atacat trebuie să se comporte cît mai agresiv, să ţipe la el şi să-l privească drept în ochi.

Autorităţile din oraşul Sîktîvkar avertizează că urşii vin tot mai des în zonele locuite şi că nicio întîlnire cu ursul nu poate fi considerată sigură pentru securitatea oamenilor.

Ghidul, consecinţa a cel puţin 5 cazuri de întîlniri cu ursul, va fi distribuit public începînd de astăzi.

Luna trecută, un urs brun a rănit grav un tînăr în centrul oraşului, iar un alt urs a fost ucis după ce a atacat un bărbat chiar lîngă o şcoală de cartier. Situaţii ca cea de la Sîktîvkar au apărut în numeroase zone din Rusia din cauză că tufele de alune şi mure, hrana de bază a urşilor în această perioadă, au fost distruse de incendiile de vegetaţie de astă-vară.

Tot dispariţia hranei în urma incendiilor de astă vară este motivul pentru care o haită de lupi a ieşit la vînătoare în afara pădurii, traversând o autostradă supravegheată de camerele video.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…