Home Grădiniță de un milion de euro la Blejoi

Grădiniță de un milion de euro la Blejoi

3 min read
0
0
470

Concurenţa pentru un loc la cele şase creşe din Ploieşti este mai mare decât la cele mai căutate facultăţi. Asta din cauza locurilor insuficiente faţă de cererea foarte mare. 

700 de copii pe 380 de locuri la Ploieşti
Potrivit unei statistici a Primăriei Ploieşti, citată de Adevărul, pe cele 380 de locuri disponibile în creşe s-au înscris peste 700 de copii, aglomeraţia fiind evidentă. În ciuda deficitului de spaţii, reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu au în plan realizarea de noi unităţi, astfel încât părinţii care vor să se întoarcă mai repede la serviciu vor fi obligaţi în continuare să apeleze la bunici sau bone. O situaţie similară este şi la grădiniţe, unde, pe listele de aşteptare sunt sute de copii. Chiar dacă în ultimii ani în Ploieşti s-au construit două grădiniţe, investiţiile nu au fost suficiente. „Voi apela la mama să-mi crească băieţelul pentru că la grădiniţa din cartierul nostru nu mai sunt locuri”, spune Mihaela Dragnea.

Grădiniţă de un milion de euro la Blejoi
Dacă ploieştenii aleargă disperaţi după un loc la grădiniţă, în Blejoi, comună situată la un kilometru de oraş, situaţia este opusă. Din această toamnă va funcţiona o grădiniţă nouă cu program prelungit, considerată de conducerea Inspectoratului Şcolar Prahova drept cea mai modernă din judeţ (detalii AICI). Investiţia, în valoare de un milion de euro, a creat 90 de locuri, toate fiind deja ocupate. „La început ne temeam că gradul de ocupare nu va fi maxim, dar, din fericire, nu a fost cazul. Anul viitor vom mai înfiinţa o grupă pentru că cererea este foarte mare, avem solicitări chiar şi din Ploieşti”, spune Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi. Mai multe detalii despre grădiniţa de un milion de euro aflaţi în emisiunea InfoPrahova, de la Alpha TV, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 12.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…