Grosul investitiilor imobiliare a plecat in provincie, 83% din total
Tranzactiile cu malluri au tras in sus cu 45% sectorul imobiliar Capitala a atras doar 17% din investitiile din domeniu Amanarile sau anularea proiectelor noi vor afecta pe termen mediu oportunitatile investitionale. Anul acesta doar patru malluri noi sunt asteptate sa fie livrate pe piata Capitala tarii a atras in primul trimestru al acestui an doar 17% din volumul total de investitii realizate in piata imobiliara romaneasca.
Pentru acest sector evolutia este o premiera, deoarece grosul investitiilor in cele trei sectoare principale – retail, rezidential si office – se scurgea constant catre Bucuresti. „Tradarea” vine din partea investitorilor in retail, care in acest an au ocolit proprietatile bucurestene. Astfel, potrivit datelor despre piata tranzactiilor colectate de catre DTZ Echinox, din cele 91 de milioane de euro, bani rulati in primele trei luni ale anului pe segmentul tranzactiilor corporate, doar 15,7 milioane au vizat imobile din Bucuresti. Din aceasta suma, proprietatile rezidentiale reprezinta 91,9%. Este vorba despre doua tranzactii in valoare de 14,4 milioane de euro. Prima vizeaza deal-ul dintre Future Group si TRI Investments, prin care ultima a preluat, contra sumei de 11,5 milioane de euro, ansamblul rezidential Eminescu View. Cea de-a doua, mai mica (2,9 mil. euro), a vizat proiectul mixt (office-rezidential) Decebal Tower, cumparat de Autovit de la Euro Market Services.
In plan european, cu o pondere de 91,9% pe segmentul rezidential, Bucurestiul este printre putinele capitale care se misca in contra curentului. In restul Europei, sectoarele comerciale care au atras cele mai multe tranzactii sunt reprezentate de proprietatile de tip office, intre 68% si 91% din total, in orase precum Londra, Paris, Milano, Munich, Frankfurt si Bruxelles, dar si 2% sau 11% la Madrid, respectiv Berlin, unde investorii au preferat segmentul de retail.
SURSA: http://media.imopedia.ro
Partajează acest conținut:
Publică comentariul