Home Haos în Libia Trupele lui Gaddafi trag în civili

Haos în Libia Trupele lui Gaddafi trag în civili

3 min read
0
0
231

Haos şi violenţă în Libia. Potrivit unor martori citaţi de BBC, tancurile şi lunetiştii lui Muammar Gaddafi trag la întâmplare, pe străzile oraşului Misrata.

În oraşul Mistrata este dezastru. Trupele lui Gaddafi trag cu tancurile la întâmplare, în civili, potrivit BBC.

În acelaşi timp, la Tripoli, coaliţia a distrus o clădire din complexul rezidenţial al lui Gaddafi. Pentagonul a precizat că raidul nu l-a vizat pe colonelul Gaddafi.

Un oficial al coaliţiei a confirmat că rachetele au lovit chiar în mijlocul complexului în care se află Muammar Gaddafi, dar că au vizat doar un centru de control şi comandă al armatei libiene. Şi Pentagonul a recunoscut că scopul intervenţiei este să se reducă pe cât posibil capacitatea militară a Libiei.

Mai mulţi jurnalişti străini, inclusiv de la CNN, au fost duşi să vadă distrugerile.

Între timp continuă tirurile de armament greu, urmate de explozii atât în Capitală, cât şi la Benghazi şi Misrata. Martorii relatează că oraşul Misrata este asediat de tancuri şi de soldaţi loiali lui Gaddafi, îmbrăcaţi în civil. Violenţele continuă în ciuda faptului că regimul a ordonat încetarea focului începând de duminică, de la ora locală 21.00.Operatiunile militare din Libia au fost eficiente, a declarat un purtător de cuvânt al armatei americane.

Guvernul de la Tripoli susţine că 64 de oameni au fost ucişi în cursul nopţii trecute, informaţie dezminţită de coaliţie. Între timp, noi state au anunţat că se alătură aliaţilor : Qatar, Spania şi Olanda. Italia va trimite 8 avioane de luptă.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …