Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Hotelul International din Sinaia, renovat cu 5 milioane de euro

Hotelul International din Sinaia, renovat cu 5 milioane de euro

6 min read
0
0
908

Familia senatorului PNL Dan Radu Ruşanu va renova cu un credit de 5 milioane de euro hotelul International din Sinaia, care operează 171 de camere, fiind al doilea cel mai mare hotel de patru stele din această staţiune montană.

“Suntem în negocieri cu mai multe bănci pentru acest credit.

Hotelul a fost închis pe 1 martie pentru demararea lucrărilor de renovare şi cel mai probabil se va deschide în septembrie”, a declarat un oficial al hotelului International.

Senatorul Dan Radu Ruşanu, 61 de ani, care a ocupat în urmă cu zece ani poziţia de preşedinte al Eximbank, nu a putut fi contactat de ZF.

Investiţia de 5 milioane de euro va fi alocată refacerii faţadei hotelului de patru stele, reabilitării termice şi ridicării gradului de confort, potrivit datelor din rapoartele companiei International SA, de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Compania International SA (listată pe piaţa RASDAQ), care are în portofoliu hotelul din Sinaia, motelul şi campingul Izvorul Rece şi mai multe vile, a obţinut în 2009 o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei şi un profit de 2 milioane de lei, la un număr de 49 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 33,9 mil. lei, potrivit datelor de pe Bursa deValori Bucureşti.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania International a obţinut o cifră de afaceri de 5,3 milioane de lei, nivel aproape similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit brut de 1,3 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele din rapoartele companiei.

“Nu vrem să reclasificăm hotelul la cinci stele, dar plănuim să îl facem să arate ca un hotel de patru stele la standarde internaţionale”.

Hotelul International a fost construit în 1983 şi a trecut printr-un proces de modernizare în perioada 2001-2004. În prezent, unitatea de patru stele operează 171 de camere, un centru spa (cu piscină, saună, jacuzzi, saună, săli de fitness), un centru de conferinţe şi un restaurant. Tariful pe noapte într-o cameră dublă se ridica la 74 de euro de persoană, potrivit datelor de pe site-ul hotelului.

În Sinaia sunt şapte hoteluri clasificate la patru stele cu 636 de camere dintr-un total de 22 de hoteluri clasificate de la două la patru stele, cu o capacitate totală de cazare de 1416 camere, potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Dacă se iau în calcul şi camerele din pensiuni, vile şi cabane, numărul locurilor de cazare ajunge la 2.017 în Sinaia, arată aceeaşi sursă.

Puţine hoteluri de lux pe Valea Prahovei

La începutul acestui an s-a deschis în Sinaia primul hotel de cinci stele cu 53 de locuri de cazare, Ioana Hotels, o investiţie de 2,5 mil. euro realizată de către compania NDI Grup Expert, cu o cifră de afaceri de 1,6 mil. euro şi un profit de circa 100.000 de euro în 2009. Ioana Hotels este al patrulea hotel de cinci stele de pe Valea Prahovei, principala destinaţie turistică a românilor pe timp de iarnă, după Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga şi Hotel Predeal Comfort Suites din Predeal. Ultimul hotel de cinci stele construit în regiune a fost cel din Azuga, inaugurat în mai 2008.

SURSA: http://www.zf.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…