Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni I-a priit vizita la Busteni: Sebastian Coe a ajuns presedintele Federatiei Internationale de Atletism!

I-a priit vizita la Busteni: Sebastian Coe a ajuns presedintele Federatiei Internationale de Atletism!

3 min read
0
0
227

Federația internațională de atletism (IAAF) are un nou președinte în persoana britanicului Sebastian Coe, dublu campion olimpic la 1.500 m, care a câștigat alegerile desfășurate azi la Congresul de la Beijing.

sebastian-coe-Mobile

COMUNICAT Primaria Busteni >>> “Fostul mare atlet britanic, Sebastian Newbold Coe, a câștigat președinția Federației Internaționale de Atletism în urma alegerilor care au avut acum două zile la Beijing. Acesta a ieșit învingător în fața unui alt mare sportiv, Serghei Bubka, iar printre susținătorii săi a fost și Federația Română de Atletism, reprezentată prin președintele Sandu Ion, care în urmă cu puțin timp a vizitat stațiunea Bușteni și Castelul Cantacuzino împreună cu marele sportiv.

Poze de la vizita lui Coe la Busteni (2)

Vizita se pare că i-a purtat noroc lordului Coe care, încântat de frumusețea stațiunii, a promis că, dacă va câștiga președinția Federației Internaționale de Atletism, prima ședință a acestui for va fi organizată la Bușteni.

Din delegația României care l-a susținut pe Sebastian Coe la Beijing a făcut parte, ca invitat special, și primarul stațiunii Bușteni, Emanoil Savin. Acesta intenționeaza ca, împreună cu Federația Română de Atletism și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului să construiască la Bușteni cea mai modernă bază de pregătire sportivă pentru atletism și fotbal.” <<< COMUNICAT Primaria Busteni

Campion olimpic la Moscova (1980) și Los Angeles (1984), cel care a vizitat acum 10 zile orasul Busteni, la invitatia primarului Emanoil Savin, a primit 115 din cele 207 voturi exprimate la alegeri, devansându-l pe contracandidatul său, ucraineanul Serghei Bubka (92 de voturi), care a devenit vicepresedinte.

Mandatul lui Sebastian Coe în fruntea IAAF va începe pe 31 august, când îi va succede senegalezului Lamine Diack, 82 ani, ce a condus forul internațional timp de 15 ani și 9 luni.

Coe este președintele Comitetului olimpic britanic și a fost președintele Comitetului de organizare al JO 2012 de la Londra, precum și vicepreședinte al IAAF.

SURSA: http://www.prahovabusiness.ro
TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…