Home Imperiul alb

Imperiul alb

4 min read
0
0
419

De câteva zile, iarna e stăpână pe crestele masivului Bucegi. Ninsoarea şi sufla în rafale cu o viteza de pete 100  de kilometri pe ora, iar cabanierii şi salvamontiştii spun că la altitudini de peste 1.800 de metri există pericol de avalanşa de grad 4. După o pauza de câteva zile, telecabina Buşteni-Babele a funcţionat din nou, ieri, dar numai pentru a aproviziona oamenii muntelui de la cabane, salvamont, releul Costila şi instalaţia pe cablu. La Babele, stratul proaspăt de zăpadă este cuprins între 30 de cm şi 2 metri. Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului ca pe o astfel de vreme, În zonele de altitudine mare, o drumeţie se poate transforma într-o tragedie. Conform prognozei meteo, vremea buna este departe de a se face simţită la altitudini mari, pe platoul Bucegi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bIbEwHr1YPI

Vreme rea pe munte, telecabina din Buşteni nu funcţionează

Vreme rea în munţii Bucegi, cu vânt puternic şi ninsori noi. Căile de acces din staţiuni până pe platoul masivului sunt impracticabile şi periculoase,iar telecabinele care fac legătura cu staţiunea Buşteni nu circulă de aproape o săptămână.Pe vârful munţilor vântul suflă în rafale cu peste 100 de km/h iar stratul de zăpadă depus în ultimele două zile depăşeşte 20 de centimetri.

Salvamontiştii din Buşteni spun că singura ştire bună care vine de pe munte este că în acest moment nu există persoane blocate sau în dificultate pe traseele montane,iar nefuncţionarea telecabinei nu a provocat decamdată disuncţionalităţi.Totuşi,proviziile angajaţilor de la cabanele de pe munte,sediul salvamont şi de la releul Coştila sunt pe terminate,iar oamenii aşteaptă ca vântul să se opreasca repede. Turiştii sunt sfătuiţi să nu încerce să ajungă pe munte pe poteci şi să aştepte pornirea telecabinei.
Meteorologii spun că vremea în zona versantului prahovean al munţilor Bucegi se va îndrepta în urmatoarele două zile urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să ningă din nou iar vântul să sufle cu putere.

httpv://www.youtube.com/watch?v=euxZedmhlCs

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…