Home In Detroit, casele costa doar un dolar

In Detroit, casele costa doar un dolar

2 min read
0
0
208

CRIZA economica a lasat urmari grave in DETROIT. Mai mult de 20.000 de locuitori au parasit metropola americana, iar o casa poate fi cumparata la pretul de un dolar.

Arabela Damian

Orasul Detroit se confrunta in ultimii ani cu una dintre cele mai grave crize de ordin demografic. Conform recensamantului din anul 2010, populatia a scazut cu 25% numai in ultimul deceniu, scrie The Huffington Post.

Cauzele acestui declin: criza economica, care a alungat din fosta metropola americana mai mult de 20.000 de locuitori, falimentul in timp al mai multor fabrici din zona, precum si decaderea unor “giganti auto”, precum General Motors siChrysler, toate acestea contribuind la transformareaDetroit-ului, denumit in trecut “capitala industriei auto” intr-un oras in paragina.

De aceea, plecarea masiva din oras a mai multor oameni e motivata si nu mai mira nici macar autoritatile. Daca in 2000 populatia Detroit-ului era estimata la 951.270 de locuitori, anul trecut orasul numara doar 713.777 de persoane.

Criza industriala a fost urmata in mod firesc si de alta ipotecara. The Guardianrelateaza ca o casa din Detroit s-a vandut la uluitorul pret de un dolar. Asta dupa ce proprietarii o cumparasera cu doi ani inainte cu 65.000 de dolari! Explicatia: Ajunsi someri, acestia nu au mai reusit sa isi achite ratele…

SURSA: http://www.stl.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…