A treia ediție a Memorialului “Emil Ungureanu” a strâns 126 de șahiști din România, Germania și Israel. Printre ei s-au aflat Mari Maeștri și Maeștri Internaționali, dar și șahiști sătmăreni. Maestrul Internațional Cătălin Ardelean – profesor la LPS Satu Mare, s-a aflat la primul concurs în acest an. După cele 9 runde disputate a acumulat 7 puncte, terminând într-un final pe locul 2. Pe primul loc a terminat Marele Maestru Marius Manolache din Timișoara cu 7.5 puncte.

DSCF1785

Pe lângă Cătălin Ardelean, am mai avut alți patru sătmăreni. Alex Geiger a încheiat concursul pe locul 15, dar a prins podiumul, locul 2 la Elo sub 2.150. Dan Dicu a ocupat locul 45 la general și pe locul 2 la Elo sub 1.850. Jakab Kincso a încheiat pe locul 56, iar Andra Cîmpean pe locul 67. Fondul total de premiere a fost unul impresionant de 20.000 lei.

“A fost un concurs bun de pregătire pentru Campionatul Mondial de juniori, din perioada 24 octombrie – 6 noiembrie, Porto Carras (Grecia), unde vor reprezenta România: Alex Geiger (băieți 16 ani, campion național), Jakab Kincso (fete 16 ani, campioană națională) și Andra Cîmpean (fete 16 ani, medaliată cu bronz național)”, ne-a declarat Cătălin Ardelean, cel care a fost desemnat de Federația Română de Șah ca șef al delegației de la Campionatul Mondial.

SURSA: http://www.gazetanord-vest.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă ediție a Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” 2019 în Masivul Postăvaru

Asociația Alpin Club PRO-MONT București vă invită la cea de-a II-a Ediție a Trofeului “PRO…