Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal In Predeal si Brasov toamna a ţinut… o zi

In Predeal si Brasov toamna a ţinut… o zi

9 min read
0
0
1,918

În Poiana Braşov zăpada atinge aproximativ 20 cm, iar între Predeal şi Râşnov s-au rupt copacii de la greutatea zăpezii!

După o vară lungă de aproape cinci luni, în weekendul acesta a venit direct…iarna. Toamna a durat… o zi la Braşov, pentru că de la temperaturile de vară de vineri, am ajuns duminică la drumuri blocate de zăpadă. O ninsoare puternică s-a pornit în noaptea de sâmbătă spre duminică la munte, iar temperatura a coborât la minus un grad. Zăpada s-a aşternut deja pe şosea într-un strat de cinci centimetri, iar crengile copacilor de pe DN 73, între Predeal şi Râşnov, s-au rupt din cauza ninsorii şi au căzut pe carosabil. Niciun echipaj de deszăpezire nu a ajuns încă în zonă, iar şoferii, cei mai mulţi fără cauciucuri de iarnă la maşini, circulau cu mare greutate. Pe DN1A s-a înregistrat însă primul blocaj de iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, sensul de mers spre Braşov era blocat ieri la Cheia, pe celălalt sens de mers circulându-se normal.

În zonă s-a intervenit cu material antiderapant, iar după ora 12.00 ieri se circula în condiţii normale. Traficul rutier a fost îngreunat sâmbătă noaptea şi pe tronsoanele Bran-Fundata şi Predeal, unde camionagii au rămas împotmoliţi în zăpadă. Echipajele de dezăpezire au intervenit rapid şi au degajat stratul de zăpadă depus pe asfalt.

Duminică la prânz, în Poiana Braşov stratul de zăpadă măsura în unele locuri aproximativ 20 de centimetri, în Predeal – circa 25 cm, iar în Munţii Bucegi nămeţii ajungeau aproape la un metru. Turiştii care au venit în acest weekend la munte au fost luaţi prin surprindere de ninsoarea bruscă. Mulţi nu erau pregătiţi cu haine groase şi nici nu aveau maşinile echipate corespunzător. „Ne-am bucurat că a nins , dar zăpada asta a venit pe nepusă masă. Nu avem haine de iarnă pe noi, dar e bine că nu e chiar atât de frig”, ne-au spus doi turişti sosiţi în Poiana Braşov. Au fost însă şi români care au urmărit prognoza meteo şi au venit la munte cu haine groase şi chiar cu sania. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe munte, întrucât stratul de zăpadă este foarte instabil, iar pe partea superioară a văilor există risc de producere a unor avalanşe.

SURSA: http://bzb.ro

Trei anotimpuri, într-un singur weekend. Zăpadă de 15 centimetri la Predeal! FOTOGALERIE

Turiştii care au venit în acest weekend la munte au avut parte de o mare surpriză. Ninisoarea căzută sâmbătă noaptea a făcut ca la Predeal stratul de zăpadă să fie de 15 centimetri, iar la Bran să se apropie de zece.

Dacă vineri, la Predeal, temepraturile au ajuns şi la 23 de grade, iar sâmbătă a fost o zi mohorâtă de toamnă, astăzi, mercurul din termometre nu a mai depăşit două grade Celsius, iar stratul de zăpadă a fost consistent. Acest lucru i-a determinat pe mulţi să rămână în hoteluri sau să plece direct spre casă.

Au fost şi persoane mai îndrăzneţe care au ieşit încă de dimineaţă pe pârtie să se bulgărească. „Suntem de vineri la Predeal şi de dimineaţă nu ne-a venit să credeam când am văzut că e totul alb. Zăpada e numai bună să facem un opm de zăpadă”, ne-a spus Nicu, care alături de prietena sa Geanina meştereau la un om de zăpadă pe Pârtia Clăbucet.

  

Click pe poze pentru a vedea imagini cu iarna care a poposit la Predeal

Cu familia pe pârtie

Tot pe pârtie l-am întâlnit şi pe Nicolae Costache, alături de familia sa. „Am venit de la Buşteni, unde ploua, fiindcă am auzit că la Predeal ninge. A meritat drumul, iar acum am strâns crenguţe şi frunze pentru a împodobi acest om de zăpadă“, ne-a mărturisit Nicolae, care însă a regretat că nu şi-a luat şi snowboardul.

Vânzare la căciuli

Şi la Bran stratul de zăpadă avea de dimineaţă în jur de zece centimetri, însă spre prânz fulgii de zăpadă s-au transformat în ploaie, ceea ce i-a determinat pe mulţi să-şi facă bagajele şi să plece direct spre casă. Au fost şi turişti care s-au încumetat să mai stea, dar frigul i-a convins să dea o fugă până în bazarul de lângă castel, pentru a-şi cumpăra o căciulă. „E cam frig şi sunt şi frumoase acest căciuli de blană. Le luăm mai mult ca pe  nişte amintiri de la Bran”, ne-a mărturisit, Billiana, de 29 de ani, o turistă venită tocmai din Macedonia. Vânzătorii au făcut bani frumoşi ţinând cont că o căciulă din blană artificială se vindea cu 80 de lei.

  

Click pe poze pentru mai multe imagini de la Bran

SURSA:http://www.adevarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…