A opta ediţie a festivalului începe sâmbătă şi se va încheia pe 27 noiembrie, cu premiera „Faust”, de Ch. Gounod, „un pariu pentru orice operă din lume”, aşa cum a apreciat dr. Cristian Mihăilescu, directorul Operei Braşov

A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, pus în scenă de Opera Braşov, începe sâmbătă, 23 octombrie. Ca de fiecare dată, organizatorii le-au pregătit, până în 27 noiembrie, multe surprize braşovenilor, atât în ceea ce priveşte invitaţii, cât şi programul. „O altă promisiune pe care o ţinem este această nouă ediţie de festival. A ţine o lună de festival pare, oarecum, o utopie. Dar acest festival se realizează cu fonduri proprii şi cu sprijin de la Consiliul Local şi Primărie. Putem spune că este un moment excepţional, pentru că în aceste clipe de restrişte, Opera are mereu sălile pline şi spectacole foarte apreciate”, a declarat, ieri, Cristian Mihăilescu (foto dreapta), directorul Operei Braşov.

Premieră absolută la Braşov
Gongul de început îl dă „Marea Gală a Festivalului”, sâmbătă, de la ora 18.30. Vor fi interpretate fragmente din opere şi operete celebre, pe scenă, alături de artiştii braşoveni, mai fiind invitaţi: Adorjan Pataki şi Marton Fulop, de la Opera Naţională Română din Cluj, Tomasz Slawinski (Polonia), dar şi un student chinez, Fang Shuang. Spectacolul se va afla sub bagheta dirijorală a cunoscutului dirijor Urs Schneider (foto stânga), din Elveţia. După, „Carmen”, de G. Bizet, la sfârşitul lunii, pentru primul week-end din noiembrie, artiştii Operei Braşov, dar şi invitaţii săi au pregătit publicului o premieră absolută în Braşov – „Zarzuela”, mai exact, o seară de operetă spaniolă. Dirijorul invitat este Josep Gal, din Spania, iar coregrafia este semnată de Dorin Coşeriu. „Zarzuela este o fermecătoare operetă spaniolă ce a făcut celebri mulţi tenori ai lumii. Un exemplu este Placido Domingo”, a declarat Cristian Mihăilescu.
Un alt moment special va fi „Seara tenorilor”, din 14 noiembrie, unde vor performa Sorin Lupu, Cristian Mogoşan şi Darius Coltan, de la Opera Naţională-Română din Cluj. Festivalul va continua cu o seară de „Balet Nemuritor”, duminică, pe 21 noiembrie.

Un „Faust” surpriză încheie Festivalul
„Aşa cum ne-am obişnuit publicul, Festivalul se încheie cu o premieră. De această dată, premiera este «Faust», de Ch. Gounod. Este un pariu pentru orice operă din lume. Are un subiect care se dezvoltă la graniţa dintre real şi ireal. Este un spectacol capcană, pe care însă ni-l dorim altfel. Va fi un spectacol multimedia, în care jocul de scenă se va intersecta cu filmul”, a dezvăluit Cristian Mihăilescu.

Abonament de festival
Preţul biletelor la festival sunt cuprinse între 20 şi 30 de lei. Pentru cei care doresc, există şi opţiunea abonamentului care costă 100 sau 150 de lei.

Autor: Adina CHIRVASĂ

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Marian MALCIU: Rondelul tristei veri & Sonetul plângerii… Te cheamă!

Sonetul plângerii… Te cheamă!  ***  Privește, Doamne! Tot pământul plânge, Iar Cerul…