Home Breaking News Stiri Externe Începe Loteria Vizelor 2012. Află care sunt condiţiile de calificare şi ce este nou

Începe Loteria Vizelor 2012. Află care sunt condiţiile de calificare şi ce este nou

10 min read
2
0
249

Astăzi la ora 18.00 se dă startul la programul “Loteria Vizelor 2012”, prin care Ambasada SUA pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare.

Noutatea este că în acest an, procesul de selecţie se va desfăşura integral online. Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer.

S-au schimbat regulile pentru Loteria Vizelor

Ambasada Statelor Unite ale Americii a anunţat printr-un comunicat de presă că începând din acest an, cei care vor să se înscrie la programul “Loteria Vizelor” vor trebui să se supună unui nou set de reguli

Programul anual DV pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare. Înregistrările DV sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer. România va participa în programul din acest an.

Programul din acest an se va desfăşura complet online. Înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

Înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012, solicitanţii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html

Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest ecran şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără acest număr de confirmare.
Numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice.
Începând cu data de 1 mai 2011 solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov.

Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu. Solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false.
Solicitanţii trebuie să fie de asemenea, precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului DV în numele acestora. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor.

Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său. Pentru mai multe informaţii referitoare la escrocherii, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet care alertează publicul asupra înşelătoriilor legate de programul DV la adresa http://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic între 5 octombrie 2010 (ora 18.00, ora României) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (ora 17.00, ora României).

Formularul de înregistrare electronică poate fi accesat aici. Pentru a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul DV-2012 nu se percepe nicio taxă. Însă, înainte de a-l trimite, doritorii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile afişate pe site-ul Ambasadei SUA în România.

Principalele condiţii de participare:

– Trebuie să fiţi nativ al uneia dintre ţările menţionate în “Lista ţărilor pe regiuni geografice, ai căror cetăţeni se califică”.

– Trebuie să îndepliniţi cerinţa de educaţie sau de experienţă în muncă a programului “Diversity Visa” – trebuie să aveţi SAU diplomă de bacalaureat (echivalentul educaţiei liceale în SUA, definit ca absolvirea a 12 clase elementare şi secundare) sau doi ani de experienţă în ultimii cinci ani într-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de calificare sau experienţă pentru a profesa.

– Trebuie să transmiteţi DS 5501, un Formular Electronic de Înregistrare Diversity Visa (Formular de Înregistrare E-DV) care este accesibil numai online.

– Înregistrările pentru programul DV-2012 trebuie transmise electronic în perioada care începe la orele 12 :00 EDT (GMT-4) ale zilei de marţi 5 octombrie 2010 şi se încheie la orele 12 :00 EDT (GMT-4) ale zilei de miercuri 3 noiembrie 2010.

Mai multe amănunte privind condiţiile de participare aici.

Solicitanţii trebuie să tipărească acest mesaj şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Aceştia pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare, începând de la 1 mai 2011, la rubrica Entry Status Check la următoarea adresă: www.dvlottery.state.gov.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

2 Comments

  1. florin

    25 octombrie 2010 at 11:28 PM

    cum pot afla nr de confirmare daca am iesit de pag cu nr de confirmare inainte sa printez?

  2. Mihai

    30 octombrie 2010 at 2:56 AM

    florin, vezi ca poti pune intrebarea ta pe un forum legat de loteria vizelor, plus alte informatii -- LoteriaVizelor.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…