Home Închisoarea Doftana va fi transformată în spital pentru tratarea cancerului prin metode naturiste

Închisoarea Doftana va fi transformată în spital pentru tratarea cancerului prin metode naturiste

2 min read
0
0
593

Comuna Telega ar putea deveni un punct important pe harta medicală din România, o dată cu transformarea ei în centru medical pentru tratarea cancerului prin medicaţie naturistă.

Monument istoric de categoria I, acesta a ajuns o paragină după ce a fost abandonată de autorităţi după 1989, şi nici măcar nu mai poate fi vizitată, din cauza stării avansate de degradare care ar putea pune în pericol turiştii.

„Ministerul Culturii a decis deja trecerea închisorii din domeniul public în cel privat, iar pe adresa Primăriei Telega a sosit o adresă prin care o firmă din Braşov şi-a anunţat intenţia de a construi aici un spital pentru bolnavii de cancer. Pentru comună ar fi un lucru extraordinar, deoarece ar aduce bani la buget şi, totodată, ar crea locuri de muncă. Şi pentru bolnavi va fi o locaţie bună pentru că aerul este foarte curat în zonă”, ne-a spus Gheorghe Ilie, primarul localităţii. Edilul ar mai dori ca tranzacţia să includă şi cele 11 hectare de teren care aparţin închisorii.

Până atunci, mai sunt încă foarte mulţi paşi de urmat, printre care o evaluare de către Ministerul Culturii, stabilirea unui preţ de pornire şi organizarea unei licitaţii.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…