Home Indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale va fi anunţat pe 29 iunie

Indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale va fi anunţat pe 29 iunie

2 min read
0
0
118

Indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale va fi anunţat de Institutul Naţional de Statistică pe 29 iunie. Preşedintele INS, Vergil Voineagu, a precizat astăzi că INS nu îşi propune astfel să stabilească un preţ mediu al proprietăţilor, ci o referinţă care să exprime tendinţele pieţei. Statistica este realizată împreună cu BNR şi ţine cont de tranzacţiile autorizate şi nu de preţurile cerute la vânzarea de locuinţe.

Indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale este un indicator cerut la nivel european la care lucrează de mai mult timp INS, împreună cu BNR şi reprezentanţii notarilor. Primele date provizorii vor fi anunţate pe 29 iunie şi vor include un indice total dar şi defalcări pe criteriile Bucureşti vs. restul tării, respectiv rural vs. urban.

Preşedintele INS Vergil Voineagu spune că datele necesare stabilirii indicelui vor fi colectate lunar printr-un chestionar electronic, dezvoltat împreună cu BNR. Acesta include informaţii precum locaţia, anul construcţiei, tipul clădirii, preţul declarat al tranzacţiei, gradul de confort, materialul de construcţie şi amplasarea imobilului.

SURSA: http://www.money.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alege adezivul potrivit pentru lemn – obtine imbinari sigure si de calitate inca de la prima aplicare

Spre deosebire de alte materiale din sfera constructiilor, lemnul necesita un grad mai spo…