INEDIT culinar: Carne de zebră şi de cangur la vânzare
De aproximativ trei luni, într-un complex comercial din Câmpina s-a deschis un stand cu produse din carne de vânat.
Ineditul constă în faptul că printre produsele clasice vânătoreşti, cum ar fi carnea de urs, căprioară, iepure, fazan, raţă şi bibilică, se mai află expusă la vânzare şi carne de struţ, cangur sau zebră. După spusele vânzătorilor, produsele au trecere mare în perioada de weekend, mulţi clienţi fiind bucureşteni. Localnicii par a fi puţin mai reţinuţi, din cauza preţurilor ridicate, firesc cumva, ţinând cont de calitatea deosebită şi provenienţa cărnurilor. Cu toate acestea, cea mai mare trecere, care nu ţine cont de locul de baştină sau contul din bancă, sunt mititeii. Bineînţeles că, nu sunt clasicii mici din carne de porc, vită şi oaie, ci din carne de vânat, din berbecuţ… Românii consumă des acest produs tradiţional şi, pentru a-şi satisface pofta, uită de criză şi economii, în faţa galantarului.
Ofertă venită în urma cererii
Alte produse, destul de accesibile pentru multe buzunare, sunt cotletele de berbecuţ. Ideea comercializării unor astfel de specialităţi în Câmpina, în mod paradoxal, a venit chiar de la clienţii dornici de produse vânătoreşti. Dat fiind statutul de produs exotic şi preţurile acestor produse, marfa este adusă la comanda clientului, care poate fi făcută cu o zi înaintea livrării. Chiar dacă în scurtul timp de când se desfac astfel de produse pe piaţa câmpineană nu a îndrăznit încă nimeni să cumpere carne de cangur, vânzătorii ne asigură că merită efortul financiar, fiind o adevărată delicatesă.
Până la urmă, clienţii se pot gândi, atunci când se uită la preţuri, că la un restaurant cu specific vânătoresc, specialităţile gătite au preţuri cu adevărat uriaşe. Şi-apoi, nici măcar o pizza nu o mâncăm în fiecare zi, aşa că, de ce nu, din când în când merită să ne răsfăţăm cu o friptură de cangur, zebră sau struţ.
C. N.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul