×

Interviu cu Gheorghe Bădăran viceprimarul statiunii Sinaia

Interviu cu Gheorghe Bădăran viceprimarul statiunii Sinaia

1x97 Interviu cu Gheorghe Bădăran viceprimarul statiunii SinaiaGheorghe Bădăran este de doi ani viceprimarul oraşului Sinaia. Mulţi îl cunosc din perioada în care a lucrat la Mefin, alţii l-au cunoscut abia când a devenit viceprimar. În anul 1990, a intrat în politică şi este membru fondator al Partidului Naţional Liberal, filiala Sinaia. Liberal convins, este unul dintre consilierii locali care nu şi-au schimbat opţiunea politică timp de 20 de ani. Este căsătorit şi are o fată de 26 de ani, iar pe soţia dumnealui a cunoscut-o la Băicoi, pe vremea când venea în vacanţă la bunici. Ceea ce a început ca o idilă de vacanţă s-a transformat într-o legătură pentru toată viaţa, o relaţie ce durează de 34 de ani. Un om deosebit, principial şi plin de viaţă.

Rep: Aş dori să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră. Unde v-aţi născut şi cine sunteţi?

M-am născut la Băicoi, pe 24 decembrie 1949. Sunt inginer automatist de meserie, iar la Sinaia am ajuns la terminarea facultăţii prin repartiţie la Mefin. După 1990 am lucrat doi ani la Centrul European de Cultură Peleş, după care mi-am deschis o firmă cu obiect de activitate distribuţie de calculatoare şi echipamente periferice.

Rep: Ce ne puteţi spune despre copilăria dumneavoastră?

Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere de copilărie. La vremea aceea nu exista internetul, iar televizor am avut la vârsta de 12-13 ani. Aveam în schimb foarte mulţi prieteni, stăteam până la lăsarea serii la joacă, alergam prin grădini, mergeam în pădure, băteam mingea. Nu aveam nicio grijă.

Rep: Unde aţi terminat şcoala? Cum au fost anii studenţiei?

Am terminat liceul la Băicoi, iar studenţia care a urmat a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea. M-am distrat, am învăţat şi ceea ce este cel mai important este faptul că am avut foarte mulţi prieteni.

Rep: Ce hobby-uri aveţi?

Sportul, istoria, muzica.

Rep: Care este mijlocul de comunicare pe care îl folosiţi cel mai des? (telefon, e-mail…)

Încerc să mă adaptez totdeauna la noutăţi. Folosesc des internetul şi telefonul mobil.

Rep. Preferaţi să vizionaţi o emisiune la televizor sau să citiţi o carte?

Televiziunea este pentru mine un mijloc de informare, iar cartea rămâne refugiul meu.

Rep: Care este ultima carte citită?

În ultimul timp am citit doar poezie şi istorie. Îmi place Istoria antică şi Nichita Stănescu. O poezie a lui Nichita o recitesc oricând cu plăcere.

Rep: Cum vedeţi Sinaia acum 10 ani, în prezent şi peste 5 ani?

În prezent, Sinaia nu arată aşa cum aş fi vrut. Mai ales din punct de vedere al curăţeniei. Aici am partea mea de vină. Sper ca peste 5 ani zona centrală să arate turiştilor un oraş modern, iar peste 10 ani să fie finalizate lucrările edilitare în tot oraşul, iar zona schiabilă să ajungă una din cele mai atractive din Europa.

Rep: Care este locul dumneavoastră preferat din oraş?

Îmi place parcul oraşului, mai ales primăvara. Este locul care mă linişteşte, locul în care mă simt copil.

Rep: Dacă aţi putea schimba peste noapte ceva în Sinaia, care ar fi acel lucru? Dar în România?

Dacă aş putea să schimb ceva în Sinaia, ar fi gândirea oamenilor. Aş vrea să pot să-i fac pe toţi să creadă că oraşul nostru poate deveni mai frumos prin voinţa lor, prin atitudinea lor. În România mi-aş dori să pot schimba oamenii în general, să-i fac mai buni, mai puternici mai hotărâţi să facă lucruri bune.

Rep: Există vreun nume care v-a marcat viaţa?

Sunt două nume, Platon şi arhanghelul Mihail. Primul pentru schimbarea totală în gândirea sa după întâlnirea cu Socrate, al doilea pentru lupta sa împotriva răului.

Rep: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-aţi lua pe o insulă?

Nu ştiu dacă mi-ar trebui lucruri. Mai degrabă aş lua cu mine fiinţele care îmi sunt dragi.

Rep: Dacă ar fi să donaţi ceva, cui aţi dona? Cuiva cunoscut sau necunoscut?

Dacă donez ceva, o fac pentru o cauză, nu pentru o persoană anume.

Rep: Ce vă doriţi să se spună despre dumneavoastră atunci când nu o să mai fiţi?

Sper să se spună că am fost corect, că am fost iubit.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed