Iubitorii de animale pot adopta virtual un urs de la Zărneşti
Maria Ioaniţescu on 03 Ianuarie, 2011 10:39:24
Dacă până acum, asociaţiile de protecţia animalelor aveau sloganuri de adoptare a câinilor fără stăpân, la Braşov, Asociaţia „Milioane de prieteni” propune adoptarea unui urs. Cinci urşi din Rezervaţia Libearty Zărneşti vor fi primele animale pe care Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de prieteni”, în parteneriat cu WSPA (Societatea Mondială de Protecţie a Animalelor) îi oferă braşovenilor pentru a fi adoptaţi la distanţă. Nu este vorba de o adopţie propriu-zisă, ci de o donaţie care fi de ajutor pentru întreţinerea animalului. Astfel, Cristi şi Lidia, Max, Odi şi Mura pot fi adoptaţi virtual de oricine vrea să facă un cadou de suflet pentru Crăciun. „Este o metodă prin care dorim să atragem sponsorizări pentru întreţinerea celor 57 de urşi care se află în acest moment în grija noastră, în rezervaţie. Ne-am gândit de acum la variante pentru că vom pierde o parte din sponsorizări pentru că partenerii noştri din WSPA se vor îndrepta, de anul viitor, spre noi proiecte. Am început cu aceşti cinci ursuleţi, poate cei mai cunoscuţi publicului, dar vom adăuga cu timpul şi alţii pe «lista de adopţii». Metoda este una împrumutată din străinătate unde este utilizată cu succes. Noi sperăm să prindă şi aici”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele asociaţiei. Cine doreşte să adopte un urs online, trebuie să acceseze site-ul asociaţiei (http://milioanedeprieteni.org/), secţiunea „adopţii & donaţii”, apoi să opteze pentru „adoptă un urs de la Bear Sanctuary”. Donaţia minimă este de 25 de euro pe lună, în schimbul căreia stăpânul virtual va primi un pachet de sponsorizare.
Diferite pachete pentru diferite buzunare
Pachetul de bază costă 25 de euro lunar, adică 300 de euro pe an şi include un certificat de adopţie, un set de fotografii cu ursul adoptat, dar şi povestea lui, atât înainte, cât şi după ce a ajuns să trăiască în rezervaţie. Informaţiile vor fi trimise pe mailul celui care doreşte să ajute urşii. De asemenea, pachetul mai conţine şi o intrare gratuită pentru un copil care doreşte să viziteze rezervaţia. Pentru cei mai darnici şi cu buzunarul mai mare, există şi alte variante de pachete, mai consistente. Pentru o donaţie de 50 de euro/lună, pachetului de bază i se adaugă un magnet de frigider cu sigla rezervaţiei şi un bilet de intrare în rezervaţie pentru un adult. Pentru pachetul care costă 100 de euro pe lună, pachetul de beneficii include un al doilea bilet de intrare pentru un adult şi un tricou cu sigla sanctuarului. Pentru 200 de euro plătiţi lunar de către părintele virtual al animalului, pachetul de beneficii include, pe lângă pachetul de bază, patru intrări gratuite pentru doi adulţi, un magnet de frigider şi un tricou cu sigla sanctuarului şi o carte cu povestea sanctuarului, cu autograful personalizat al consilierului WSPA Victor Watkins, cel care a fost mereu alături de Libearty Zărneşti, carte ce va fi publicată în februarie 2011. Cel mai consistent pachet este cel de 500 de euro lunar pentru care donatorul va beneficia, în plus faţă de pachetul de 200 de euro, de mai multe vizite gratuite pentru doi adulţi şi doi copii, iar numele acestuia va fi gravat pe o placă inclusă într-o galerie de onoare, în rezervaţie.
Orice donaţie, e binevenită
Pentru orice donaţie făcută, se va realiza o convenţie morală cu stăpânul virtual. „Donatorul va primi beneficiile pachetului de sponsorizare, desigur simbolice, îndată ce va achita donaţia pentru prima lună. Cu fiecare donator vom încheia o convenţie morală, care atestă faptul că acel contract este pe un an întreg, iar donatorul va achita suma aleasă în fiecare lună”, a explicat Roger Lapis, consul onorific al Franţei la Braşov. Adopţia nu este singura formă în care iubitorii de animale pot ajuta rezervaţia de urşi. Astfel, aceştia pot ajuta rezervaţia sau adăpostul de câini de la Braşov cu o simplă donaţie. Sanctuarul are nevoie de aproximativ o tonă de mâncare pe zi pentru cei 57 de urşi pe care îi îngrijeşte. Adopţia online va asigura nu numai hrana ursuleţilor, ci şi tratamentul veterinar, îngrijirea pădurii, cheltuieli de mentenanţă, cum ar fi întreţinerea iazurilor urşilor. Pentru anul viitor, asociaţia are în plan pentru iubitorii de animale care vor să ajute, dar nu îşi pot permire, din diferite motive, să adopte un câine fără adăpost, tot o variantă online pentru căţeii din adăpostul de câini din Timiş-Triaj, gestionat tot de Asociaţia „Milioane de Prieteni”.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul