Home Jaguarul de la Zoo Bucov a fost prins

Jaguarul de la Zoo Bucov a fost prins

5 min read
0
0
558

Jaguarul care a fugit din adăpostul său a fost prins și tranchilizat. Din fericirie, deși era program de lucru cu publicul, nu se aflau vizitatori în Grădina Zoologică. Au fost alertate autoritățile, Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. ”Au fost mobilizate în zonă efective ale Poliției Ploiești și Bucov care au desfășurat activități de căutare”, ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova. Prezent la fața locului a fost și comisarul șef Cristian Manea, șeful Poliției Ploiești, care a coordonat activitățile polițiștilor.
”Este tranchilizat, în momentul de față suntem cu Poliția și facem constatarea. Nu s-a stabilit încă modul în care a evadat, cert este că în momentul de față animalul se află în condiții de maximă siguranță”, a declarat Cătălin Vlad, directorul Parcului Constantin Stere. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care felina a evadat și, dacă este cazul, să tragă la răspundere pe cei vinovați.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Jaguarul Dodo a scăpat de la Zoo Bucov. Grădina zoologică a fost închisă

Panică astăzi la Grădina Zoo de la Bucov. Jaguarul Dodo a ieşit din propriul adăpost şi s-a plimbat timp de mai multe minute nestingherit prin incinta grădinii.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a decis închiderea Grădinii Zoologice Bucov  pentru o perioadă de şapte zile, timp în care toate firmele care au efectuat lucrări la sistemele de securitate a cuştilor pentru animale periculose să se prezinte pentru a-şi verifica lucrările executate.

Dispoziţia a fost luată ca urmare a incidentului petrecut în această dimineaţă, când jaguarul aflat în captivitate a reuşit să distrugă zona de protecţie, să spargă geamul şi sa evadeze pe aleile parcului.

„Cel mai important lucru pentru mine este siguranţa cetăţenilor care vin sa viziteze grădina zoologică. Este mult mai important să verificăm, acum, toate sistemele de pază. Pentru cele care se află în garanţie, verificările se vor efectua pe cheltuiala firmelor, iar pentru celelalte, costurile vor fi suportate din bugetul local. Faptul ca astăzi nu a fost niciun copil în parcul zoo cand s-a produs incidentul, a fost un mare noroc, dar obligaţia mea este să mă asigur că în orice moment vizitatorii sunt în deplină siguranţă”, a declarat Andrei Volosevici.

ORA 11.49

Din fericire, la acel moment nu erau vizitatori la Bucov deşi exista program de lucru cu publicul, iar animalul a reuşit să fie tranchilizat în aproximativ 15 minute de angajaţii zoo. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sosiţi la faţa locului au ajutat la transportul animalului în adăpostul din care scăpase. Nimeni nu ştie însă cum a fost posibil ca jaguarul să părăsească adăpostul. „Facem verificări pentru a stabili împrejurările în care a fost posibilă scăparea din cuşcă a felinei”, ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…