Home La Brasov se cauta “carti vii”

La Brasov se cauta “carti vii”

3 min read
0
0
252

Asociaţia de Servicii Sociale SCUT Braşov organizează în colaborare cu Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” şi Reţeaua de Sprijn Comunitar  evenimentul BIBLIOTECA VIE, ce se va desfăşura în 29-30-31 Octombrie la Braşov.

Biblioteca Vie este un proiect care îsi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umana, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni. De ce acest dialog? Pentru că de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la punerea de etichete, crearea de prejudecăţi, care în cele din urmă duc la discriminare, suspiciune şi excludere.

Biblioteca Vie functionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi imprumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. După ce au “citit” cărţile, le returnează în biblioteca. Există însă un aspect important. Cărţile din Biblioteca Vie sunt ‘vii’ !
Sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă, sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.) şi care ar putea fi victime ale discriminării, excluderii sociale, SAU pot fi oameni cu poveşti care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare în domeniul diversităţii şi al interculturalităţii.

Ca şi exemplu, în Bibliotecile Vii anterioare organizate de A.S.S. SCUT, am avut cărţi: Psihoterapeut, Astrolog, Vegetarian, Rrom, Tânăr instituţionalizat, Persoană cu dizabilităţi, Sportiv, Voluntar etc.

Aşadar oamenii caută deocamdată “cărţi vii”. Dacă vrei să fii carte vie trimite un email la ralumir.bratu@yahoo.com sau dă un telefon la 0751.093.621. Partener media: www.prinbrasov.com

SURSA: http://prinbrasov.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …