Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

La Câmpina va funcționa un Muzeu Național al… Petrolului

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 2.728 afisari

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul orașului în ultima ședință a Consiliului Local. Clădirea în care Muzeul Petrolului de la Ploiești își desfășoară în prezent activitatea, urmează să fie retrocedată, așa că obiectivul cultural va fi mutat la Câmpina.

Untitled

Consilierii și-au dat acordul de principiu pentru ca Muzeul să fie mutat la Câmpina, iar în acest moment se caută o clădire potrivită pentru exponate. Una din opțiuni este cantina căminului de la Petrol, dar încă nu a fost nimic stabilit concret.

Muzeul Petrolului a fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere româneşti, în 1957. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.

SURSA: http://www.vptv.ro


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 17 aug. 2015 in Stiri Campina. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

2 Comentarii for “La Câmpina va funcționa un Muzeu Național al… Petrolului”

  1. o veste minunata pentru campina, orasul aurului negru cum era numit pe vremuri

  2. Îl așteptăm cu mare bucurie…
    Părerea mea este că ar trebui făcut undeva într-una din clădirile Rafinăriei, care oricum nu va mai putea funcționa niciodată la parametrii ei reali. Acolo ar trebui făcut chiar un muzeu tehnologic, în aer liber…
    Ar fi o gură de Oxigen pentru orașul care la începutul secolului 20 se bătea cu Beaumont (Texas) și Baku -- cele mai importante centre petroliere din lumea aceea… Da, Câmpina merita de mult acest muzeu…

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.