Home Breaking News Stiri Prahova Stiri Campina La Câmpina va funcționa un Muzeu Național al… Petrolului

La Câmpina va funcționa un Muzeu Național al… Petrolului

1 min read
2
0
358

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul orașului în ultima ședință a Consiliului Local. Clădirea în care Muzeul Petrolului de la Ploiești își desfășoară în prezent activitatea, urmează să fie retrocedată, așa că obiectivul cultural va fi mutat la Câmpina.

Untitled

Consilierii și-au dat acordul de principiu pentru ca Muzeul să fie mutat la Câmpina, iar în acest moment se caută o clădire potrivită pentru exponate. Una din opțiuni este cantina căminului de la Petrol, dar încă nu a fost nimic stabilit concret.

Muzeul Petrolului a fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere româneşti, în 1957. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.

SURSA: http://www.vptv.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

2 Comments

 1. vali

  24 august 2015 at 9:33 AM

  o veste minunata pentru campina, orasul aurului negru cum era numit pe vremuri

 2. Nicolae Geantă

  17 septembrie 2015 at 4:48 PM

  Îl așteptăm cu mare bucurie…
  Părerea mea este că ar trebui făcut undeva într-una din clădirile Rafinăriei, care oricum nu va mai putea funcționa niciodată la parametrii ei reali. Acolo ar trebui făcut chiar un muzeu tehnologic, în aer liber…
  Ar fi o gură de Oxigen pentru orașul care la începutul secolului 20 se bătea cu Beaumont (Texas) și Baku -- cele mai importante centre petroliere din lumea aceea… Da, Câmpina merita de mult acest muzeu…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…