Home La mulţi ani veteranilor

La mulţi ani veteranilor

4 min read
0
0
294

Au luptat în război, şi-au lăsat familiile acasă şi au riscat în orice clipă să-şi piardă viaţa. Şi la Câmpina, 29 aprilie a fost zi de sărbătoare pentru veteranii care merită respectul tuturor.

„Este a patra oară când sărbătorim în ţară şi la Câmpina Ziua Veteranilor de Război. Anul acesta ne-am gândit să sărbătorim această zi prin înmânarea extrasului din ordinul ministrului MApN privind înaintarea în grad a unor veterani de război. Unii sunt veniţi pentru prima dată la această manifestare şi sunt impresionaţi să se revadă”, a declarat Preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor”, Marian Dulă. „Ziua de astăzi este un merit al nostru. Ruşii aveau cazemate băgate-n pământ şi ne luau de acolo la fix, dar sunt curios dacă şi ei respectă mormintele noastre”, a spus veteranul de război, Petru Purje. „Este o mare realizare că reuşim noi, cei care suntem destul de în vârstă, să ne mai întâlnim aici, să ne simţim bine”, a spus veteranul Aurel Popa. “Au fost momente enorm de grele, momente de disperare, când vedeam ce se întâmplă”, îşi aminteşte veteranul de război Dumitru Teodorescu. Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită aşa cum se cuvine la Câmpina. Autorităţile locale şi-au arătat respectul şi mulţumirea faţă de cei care au pus tot sufletul în istoria României. „Ne bucurăm că încă mai sunt alături de noi şi le urăm multă sănătate, o viaţă cât mai lungă şi să le amintească tinerilor de sacrificiul lor, de faptul că au luptat pentru ţară şi asta este cel mai important, pentru că patriotismul trebuie păstrat”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
„Cu fanfara Consiliului Judeţean avem activităţi dese şi de fiecare dată este câte un moment marcant pentru aceşti oameni care se sting văzând cu ochii. Ne bucurăm de ei şi le oferim „ceva”-ul nostru care i-ar putea încânta, le simţim zâmbetul uneori amar pe chip, din cauza vremurilor pe care le-au trăit… şi pe care poate le trăiesc încă”, a spus dirijorul fanfarei, Alexandru Cazan.
După festivitatea dedicată veteranilor, tinerii câmpineni au oferit tuturor un spectacol de dansuri populare. Diana ROMAN

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…