Home La Ranca si Baia de Fier, Alpinism si turism montan, fara ghid

La Ranca si Baia de Fier, Alpinism si turism montan, fara ghid

4 min read
0
0
394

În intervalul 17-19 septembrie, Clubul Sportiv Montan White Wolf din Baia de Fier va organiza într-un cadru natural gorjean deosebit (Rânca – Păpuşa – Peştera Muierilor/Baia de Fier) evenimentul Randone 2010, prima ediţie din Romania de Randonnée pédestre.

Randonnée pédestre a fost implementat ca o combinaţie între alpinism şi turism montan fără ghid. Există un start, un loc de terminare a traseului, şi vor fi câteva puncte intermediare de control. Participanţii vor trece prin punctele de control şi vor ajunge la punctul final, dar alegerea este complet a lor pe unde vor merge între puncte.

Randone 2010 este prima ediţie desfăşurată în România, iar locul de desfăşurare este în munţii Parâng din Gorj, pe latura dinspre Păpuşa, Rânca şi Peştera Muierilor.

În eveniment au fost incluse două tipuri de trasee. Unul dintre ele este lung şi dificil (8-10 ore), probă de concurs, proba de orientare cu hartă şi busolă, traseul fiind intitulat Challenge. Al doilea traseu este scurt şi de dificultate mică/medie, destinată celor fără antrenament deosebit. Acesta este intitulat Natură şi sănătate şi este combinat cu anumite probe teoretice despre natură şi mediul înconjurător.

La unul dintre cele două trasee se poate înscrie orice adult, în cazul minorilor fiind nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui. Participarea se face în cadrul unei echipe de minim trei oameni.

Conform programului, vineri, 17 septembrie, va avea loc primirea participanţilor, o şedinţă tehnică şi un foc de tabără, urmând ca a doua zi să debuteze ambele trasee pentru participanţii înscrişi la fiecare categorie. Duminică, în ultima zi a evenimentului, se va desfăşura festivitatea de premiere.

Pe parcursul ultimului an, Clubul Montan “White Wolf” Baia de Fier a organizat o tabără montană de desen cu copii din Baia de Fier şi Piteşti, o tabără turistică montană cu 25 de copii sinistraţi din judeţul Tulcea, membrii clubului au reuşit şi marcarea turiştică a câtorva trasee din zona Baia de Fier, au organizat două acţiuni de ecologizare în zona Cheile Galbenului şi Cheile Olteţului, dar şi două acţiuni de plantare de copaci în aceleaşi zone.

Izabella Molnar

SURSA: http://www.gorjeanul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…