Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia La Sinaia, a inceput Festivalul International de Chitara Clasica

La Sinaia, a inceput Festivalul International de Chitara Clasica

3 min read
0
0
260

În perioada 2-7 iulie 2012, la Sinaia se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a “FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE CHITARĂ CLASICĂ SINAIA-ROMÂNIA”.

Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia: “Putem spune că după 17 ani acest festival a devenit deja o tradiţie în oraşul Sinaia, acest lucru este dovedit şi de perseverenţa de care dau dovadă numeroşii artisti care sunt prezenţi an de an la acest eveniment şi care încearcă întotdeauna să se autodepasească şi să îşi surprindă publicul cu noi intrepretări. Pe această cale invit atât turiştii cât şi locuitorii oraşului Sinaia să ia parte la acest eveniment în care chitara este transformată în artă”.

Evenimentul internaţional va consta în reprezentaţii de chitară clasică, masterclass, prezentare de instrumente de maestru la care vor participa artişti din cinci ţari şi anume: România, Franţa, Belarus, Spania şi Cuba, alături de care vor fi prezenţi şi invitaţi de onoare precum Constantin Dumitru, Cătălin Stefănescu, Beke Istvan Ferenc, Eugen Mang şi mulţi alţii.

Ediţia de anul acesta va urmări promovarea în România a unor artişti deja consacraţi la nivel internaţional precum Judicael Perroy (Franţa), Natalia Lipnitskaya (Belarus) sau Marco Tamayo (Cuba), dar şi cea a unor tineri artişti precum cei ce formează Trio Zamfirescu.

Fundaţia Română de Chitară împreună cu Primăria oraşului Sinaia au ales ca acest eveniment să se desfăşoare la Centrul Cultural “Carmen Sylva” şi Centrul Internaţional de Conferinţe “Casino Sinaia”.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…