Home Breaking News Stiri interne Lacrimi pentru ingeri – doliu national?!

Lacrimi pentru ingeri – doliu national?!

11 min read
3
0
502

Aseară am văzut o scenă terifiantă. Directorul maternităţii Giuleşti, intervievat în direct, la câteva ore după tragedie, habar nu avea ce se întâmpla la el în spital. Pe cartea lui de muncă scrie “manager”, dar probabil că se crede doctor.Şi omul ăsta îşi întreba colaboratorii, secretara, şoferul, habar n’am pe cine: “câte asistente trebuia să fi avut pe secţie?” Moderatorul nu se lasă: ştiţi că nu era nimeni în secţie, altfel ar fi sesizat incediul de la început? Şi moderatorul continuă :”nu era nimeni pe secţie.  Ba era! se aude o voce din neant. ” Ba era” zice şi directorul, ca un personaj din Dostoievski.

Raed Arafat îl taie scurt: “hai că nu dai socoteală la telefon, e o anchetă în curs”. O anchetă, ziceţi?! Să numere şi lacrimile părinţilor. Şi urletele mamelor. Şi răcnetele de durere ale sărmanilor copii arşi de vii…Torţele suferinţei ridicate la Cer. Azi noapte, urletele sufletelor strivite sub durere se puteau vedea cum urcă la Dumnezeu. Dar mamele cereau un favor aproape imposibil. Pe Pământ, un singur om, îi mai putea ajuta. Profesorul Enescu, directorul la Grigore Alexandrescu, era acolo. Nu l’am auzit, probabil că muncea.  Omul ăsta nu e nici doctor, nici manager. E făcut din untdelemnul lui Christos, vorba lui e rugăciune universală. Profesorul priveşte moartea în ochi, în fiecare zi şi o sfidează învingând’o!
Ieri, el era în vacanţă, dar când a aflat de drama copiilor, s’a urcat în primul în avion şi aterizat urgent la Bucureşti. Este unul dintre cei pe care, dacă salariul nu’l mai cuprinde, Băsescu îi îndemna să plece din ţară, bate’l’ar disperarea în cerul gurii!

La maternitatea Giuleşti a fost mai mult decât un accident. De fapt, acolo muriseră 3 copilaşi. Peste noapte, încă unul ia întors răsuflarea de viaţă Tatălui Nostru Ceresc.  Asistentele şi doctorii de acolo văd drame în fiecare zi. Şi pînă la urmă, cred că asta e adevărata criză de sistem: lipsa oamenilor care să muncească din suflet, cu pasiune. În spitale avem nişte bătrâne întârziate la serviciu, care sunt deranjate că sunt chemate la pat de către pacienţi, când orologiului care refuză să strige sfîrşitul programului. Şi fiecare oră costă vieţi, destine… Dar asistentele uită şi vorbesc de salariu, pentru că dramele sunt impozabile pe altă lume.
Dumnezeu să’i ierte pe toţi cei care au greşit ieri la Giuleşti!

SURSA: http://radupopa.wordpress.com

Bilanţul exploziei de la Maternitatea Giuleşti a ajuns la 4 bebeluşi morţi şi 7 răniţi grav. A fost demarată o anchetă (VIDEO)

Numărul bebeluşilor care au murit din cauza incendiului produs luni la Maternitatea Giuleşti a ajuns la patru. Încă un nou-născut a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce medicii au încercat toată noaptea să-l păstreze în viaţă.Acesta suferise arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, iar identitatea acestuia nu a fost încă stabilită.

Zeci de oameni se aflau luni-noapte la porţile spitalului Grigore Alexandrescu. Aici au fost aduşi cei opt bebeluşi care au supravieţuit incendiului devastator de la Maternitatea Giuleşti. Starea celorlalţi şapte nou-născuţi este una gravă, iar medicii evită să vorbească despre şansele lor de supravieţuire. Poate tocmai lipsa de informaţii i-a făcut pe oameni să se revolte.

În cele din urmă, oamenii au fost chemaţi în spital pentru a discuta cu unul dintre medici. Aşa au aflat că identificarea se face pe baza brăţărilor de la mâinile copiilor. Unele dintre brăţări sunt însă arse, motiv pentru care subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat că identificarea copiilor se va face în baza testelor ADN.

Directorul instituţiei: Nu există recipient cu oxigen la Terapie Intensivă

Între timp, a fost demarată o anchetă la Maternitatea Giuleşti. În urma cercetărilor se va stabili cu exactitate de la ce s-a produs explozia şi cine se face vinovat de producerea acestui incident.

Directorul instituţiei, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat că în instituţie nu există butelii de gaz, aşa cum s-a vehiculat, iar spitalul va mai fi deschis abia atunci când situaţia o va permite.

“Nu există recipient cu oxigen în incinta Terapiei Intensive. Nu ştiu de la ce s-a produs explozia. E o anchetă în curs de desfăşurare, deci nu mă pot pronunţa. Nu sunt specialist”, a declarat Bogdan Marinescu.

“O să facem o adunare a Consiliului de Administraţie şi a factorilor responsabili din spital”, a mai spus directorul instituţiei.

Procurorii anchetează şi ei cazul şi încearcă să descopere de la ce a pornit totul. Cea mai plauzibilă variantă ar fiun scurtcircuit de la un aparat de aer condiţionat.

Antena3.ro

Antena 3 şi Observator iniţiază campania “Lacrimi pentru îngeri”

Jurnaliştii de la Antena3 şi Observator Antena 1 declanseaza campania “Lacrimi pentru îngeri”  prin care solicită Guvernului României instituirea doliului naţional în memoria copiiilor care au murit în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Campania cere doliu pentru intreg sistemul sanitar românesc si doliu naţional pentru toate victimele nevinovate ale spitalelor din România.

Miercuri, 18 august, jurnalistii Antena 3 si Observator vor depune flori si vor aprinde lumanari la maternitatea Giulesti si ii invita pe toti romanii sa li se alature. De asemenea, tot miercuri, la ora 22, ii invitam pe romanii din toata tara care vor sa se implice in aceasta campanie sa stinga luminile in semn de solidaritate.

Telespectatorii sunt invitaţi să se alăture campaniei “Lacrimi pentru îngeri” exprimându-şi opiniile în scris la adresa de mail lacrimi@antena3.ro

========

Tragedie la Maternitatea Giulesti!Patru bebelusi au murit in urma exploziei

A fost o seara neagra in Capitala. Patru familii isi plang bebelusii morti in incendiul izbucnit la Maternitatea Giulesti. Inca 7 nou nascuti sunt in stare foarte grava, iar medicii se straduiesc sa le salveze vietile.

PRO TV
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

3 Comments

 1. andreea

  17 august 2010 at 1:59 PM

  Buna! Sunt Andreea..am numai 11 ani si stiu ce sufeinta e pe parinti..condoleante…

  imi pare rau pe voi!
  lacrimile sunt dedicate copiilor care au murit..(mai bine numiti ingeri).. condoleante

 2. Susara Eliana

  17 august 2010 at 9:00 PM

  Condoleante tuturor copiilor care au decedat la maternitate,aceii copi au fost ingeri atat pe pamint cat si in rai asa cum a fost si matusa mea mariana care a murit la 37 de ani din cauza ca a avut cancer la col uterin.

 3. dany

  21 august 2010 at 9:25 PM

  Condoleante tuturor familiilor a caror bebelusi -- ingerasi au decedat in maternitatea Giulesti, din cauza negligentei si nepasarii personalului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…