Home lansare proiect “Toti copii merg la scoala”

lansare proiect “Toti copii merg la scoala”

6 min read
0
0
485

„Tehnologia 3D va fi implementata prima data in educatia copiilor cu dizabilitati din Romania de catre specialistii Asociatiei IDEI PENTRU VIITOR.”

In perioada 25 – 27 februarie a avut loc lansarea Proiectului „Fiecare copil merita o educatie completa”. Proiectul este cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN – Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si derulat de Asociatia Idei pentru Viitor.

Conferinta de lansare s-a desfasurat in Statiunea Sinaia la Hotelul International.

Timpul de derulare a proiectului este 1 noiembrie 2010 – 31 octombrie 2012.

Numarul de identificare al contractului: POSDRU/91/2.2/S/63231, proiect cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN – Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Partener in proiect: Primaria Orasului Harsova.

Aria de desfasurare a proiectului: judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Galati, Braila, Tulcea, Constanta si Ialomita.

Obiectivele proiectului sunt:

• implementarea tehnologiei 3D in educatia tuturor copiilor si in special a celor cu dizabilitati
• implementarea unui program de educatie copii cu dizabilitati – copii normali, fara nici o diferentiere
• creearea unor grupuri suport pentru parintii copiilor cu dizabilitati
• sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a copiilor prescolari si elevilor cu dizabilitati
• integrarea copiilor cu probleme de adaptare la programul scolar si mentinerea in scoala prin utilizarea unor noi solutii educationale alternative specifice, inovatoare, dublate de orientare si consiliere.

Activitatile Asociatiei Idei pentru Viitor in cadrul proiectului:
• Instruirea a 400 de profesionisti pentru a deveni facilitatori in procesul de socializare a copiilor si parintilor.
• Derularea a 650 de ore de pregatire profesionala pentru personalul implicat in dezvoltarea de programe de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
• Acordarea a 12000 ore de asistenta pentru 2400 de copii cu dizabilitati.
• Acordarea a 12000 ore de asistenta pentru 2400 de parinti sau tutori.
• Realizarea unei platforme e-learning in sprijinul educatiei copiilor cu dizabilitati.
• Dezvoltarea unei baze de date privind materialele si documentele relevante pentru 5 tipologii de dizabilitati adresate de proiect si rezultate din activitatile desfasurate.
• Elaborarea a 3 studii anuale in urma sondajelor, constatarilor si rezultatelor realizate in cadrul taberelor ce vor fi organizate.
• Elaborarea a 5 solutii alternative pentru integrarea tinerilor cu dizabilitati concretizate in 5 manuale de implementare si 5 suporturi de curs pentru formarea personalului implicat in dezvoltarea de programe integrate si de prevenire a fenomenului de parasire a scolii.
• inscrierea in nomenclatorul ocupational romanesc si al Uniunii Europene a standardului ocupational referitor la noua meserie de “facilitator, animator si trainer pentru copii cu dizabilitati”.

Despre Asociatia “IDEI PENTRU VIITOR”
Asociatia s-a infiintat in anul 2004 in Ploiesti si a derulat cateva proiecte importante, din care amintim: „Eu in EU”, desfasurat in noiembrie 2007 in Bucuresti, la Targul de Carte Gaudeamus ce a avut ca scop informarea cetateanului despre efectele benefice ale integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Proiectul a avut o audienta de peste 100.000 de cetateni.
„Imagine! Romania” derulat in Decembrie 2008 la Londra, care a avut ca obiectiv promovarea imaginii Romaniei in Marea Britanie. Conferinta s-a desfasurat la data de 08 decembrie 2008, in sala Fyvie Hall din incinta Universitatii Westminster aflata in plin centrul Londrei. Conferinta, realizata cu sprijinul Universitatii Westminster ai al Academiei Diplomatice din Londra a fost moderata de catre Trevor Morris, fondatorul celei mai importante companii europene de relatii publice si comunicare, CHIME Communications si de asemenea profesor asociat al Universitatii Westminster.
In perioada 2009 – 2011 avem in derulare proiecte cu impact major in societate: „Tineri Antreprenori in Scoala – TASK” si „O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati” cofinantate prin Fondul Social European – Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Asociatia activeaza, de asemenea si in domeniul umanitar, cel mai recent proiect al sau fiind cel dedicat copiilor cu autism, proiect care a dus, printre altele, si la infiintarea Asociatiei “Stop Autismului”.

Autor: Cosmin Pacuraru

Sursa: www.stiri.com.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…