Home Breaking News Stiri interne “Leaders for Justice” in Valea Prahovei

“Leaders for Justice” in Valea Prahovei

9 min read
0
0
479

Program de leadership pentru tineri jurişti români

Ediţia a treia – 2012

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a treia ediţie a programului de leadership pentru tineri jurişti români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Programul este deschis studenţilor la drept (aflaţi în ultimul an de studiu), masteranzilor, doctoranzilor sau tinerilor jurişti aflaţi în primii trei ani de carieră. Trimiteţi candidatura în limba engleză la adresa corina.rebegea@kas.de până la data de 23 Octombrie, ora 23:59.

Vor fi selectaţi 20 de tineri cu potenţial de lideri!

Candidatura trebuie să conţină:

 • un CV
 • o scrisoare de motivaţie de o pagină
 • eseu de maxim două pagini pe tema : “My first 90 days as Romanian Minister of Justice” care să răspundă la următoarele întrebări: ce intenţionez să fac? cine va face parte din echipa mea? cum îmi voi atinge obiectivele?
 • Toate aceste documente trebuie redactate în limba engleză, Times New Roman 12.

Procesul de selecţie va consta din 3 etape:

 • preselectarea aplicaţiilor scrise
 • interviuri cu candidaţii preselectaţi (14 – 25 Noiembrie 2011)
 • assesment center (Decembrie 2011)

Atât candidaţii selectaţi, cât şi cei respinşi vor fi informaţi prin e-mail pâna la data de 16 Decembrie.

Comunicarea rezultatului final: 16 Decembrie 2011

Sesiunile de training: Februarie – Iunie 2012

Scurtă descriere a programului

 • Scopul principal al programului îl reprezintă formarea unui grup de tineri motivaţi care să înţeleagă importanţa valorilor şi a integrităţii şi care să fie pregătiţi pentru promovarea principiilor statului de drept şi a întăririi acestora prin intermediul muncii lor.
 • Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri jurişti talentaţi în a deveni adevăraţi lideri în domeniul lor, înzestrarea acestora cu abilităţi esenţiale de leadership, management, precum şi cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei, ale statului de drept, ale justiţiei în general şi nu în ultimul rând cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor fi implicaţi în proiecte individuale şi de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.
 • Grupul ţintă al acestui program este constituit din 20 de studenţi la drept aflaţi în ultimul an de studii, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi de studii juridice aflaţi în primii doi ani de carieră profesională, care dau dovadă de potenţial de lideri. Tinerii selecţionaţi, provenind de pe întreg teritoriul României şi din toate domeniile vieţii juridice, trebuie să fie motivaţi şi să-şi asume un rol proactiv în evoluţia sistemului juridic şi socio-politic din România.
 • Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilităţile de leadership; înţelegerea mecanismelor din sistemul de justiţie şi interacţiunea cu personalităţi din domeniu; simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiţie.
 • Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri jurişti şi crearea unei reţele naţionale de tineri profesionişti în domeniu şi contribuţia la întărirea organizaţiilor juridice din societatea civilă. Ne dorim ca prin participarea la acest program studenţii să-şi modifice atitudinile şi conduita, să-şi dezvolte aptitudinile de lideri, dar si capacităţile şi modalităţile de acţiune şi să devină astfel adevăraţi agenţi ai schimbării.

Ce presupune Lideri pentru Justiţie 2012?

 • şase sesiuni de training dedicate dezvoltării abilităţilor de lideri:
 1. Viziune şi creativitate (februarie, Sibiel)
 2. Cum să lucrezi în echipă şi să conduci o echipă. Povestea lui Eu vs. Noi (martie, Sinaia)
 3. Arta de a lua decizii şi managementul schimbării (aprilie, Brasov)
 4. Managementul proiectelor. Uneltele care fac diferenţa (mai, Predeal)
 5. Abilităţi de comunicare. Cum să spui şi să scrii mai bine (mai, Brasov)
 6. Evaluare şi feedback. Ce mai trebuie să ştii ca să devii un bun lider (iunie, Cadenabbia, Italia)
 • Vizită de studiu de o săptămâna la Berlin (octombrie)
 • Întâlniri cu decidenţi şi personalităţi marcante din sistemul de justiţie
 • Implementarea unui proiect de grup
 • Participare la reţeaua de absolvenţi ai programului: ai posibilitatea să te inscrii şi să contribui activ în proiectele Asociaţiei LIDERJUST!

Participanţii îşi vor acoperi transportul pentru cele 5 sesiuni de training ce vor avea loc în ţară. Toate celelalte costuri de organizare a sesiunilor de training, cazare, masă şi transport în străinătate vor fi acoperite de Fundaţiei Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est

Intră pe pagina noastră la adresa www.kas.de/leadershipîmprieteneşte-te cu noi pe Facebook www.facebook.com/leadersforjustice şi fii la curent cu ultimele noutăţi!

Aşteptăm candidatura ta!

SURSA: http://www.romaniapozitiva.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…