Home Măgura Codlei, defrişată!

Măgura Codlei, defrişată!

3 min read
0
0
480

Locuitorii de la poalele Măgurii Codlei au organizat vineri un protest împotriva tăierii copacilor dintr-o pădure din apropiere,  acţiunea fiind organizată de consilierul local Erwin Albu.

Aproape 20 de oameni au blocat Strada Brazilor, folosită pentru transportul masei lemoase. Albu susţine că pentru zonele împădurite ce urmează a fi defrişate, autorităţile locale au depus cerere de retrocedare, în scopul includerii acestora în domeniul  privat al municipalităţii. „Deocamdată, pădurea este administrată de Direcţia Silvică din Braşov, iar eu am solicitat informaţii referitoare la tăieri, dar până acum nu am primit nici un răspuns”, a declarat Albu. Codlenii susţin că în pădure nu se efectuează tăieri „progresive”, ce presupun rărirea pădurii, astfel încât să crească puietul, ci se taie absolut toţi copacii. După câteva zeci de minute de la declanşarea protestului, au ajuns şi poliţiştii, care le-au cerut cerut oamenilor să părăsească zona, pe motiv că protestul nu ar fi justificat, din moment ce tăierile sunt autorizate.
Oamenii povestesc că dealurile din zonă au fost împădurite acum mai bine de 100 de ani, în scopul protejării localităţii împotriva viiturilor şi a alunecărilor de teren, care au afectat localitatea de-a lungul mai multor sute de ani. Pe de altă parte, codlenii de pe strada Brazilor se tem că strada, şi aşa neasfaltată, va fi distrusă de vehiculele încărcate cu buşteni. „Au trecut deja câteva camioane de 22 de tone şi se zguduiau casele din cauza trepidaţiilor. Mai mult, cum drumul nu este asfaltat, din cauza masei autovehiculelor, există riscul spargerii conductele de apă, îngropate la 30-40 de centimetri, iar ţevile de alimentare cu gaze naturale, aflate la suprafaţă, pe marginea drumului, care este destul de îngust, ar putea fi avariate”, a declarat un localnic.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…