Home MaiMultVerde le ofera copiilor un loc de joaca verde

MaiMultVerde le ofera copiilor un loc de joaca verde

3 min read
0
0
155

MaiMultVerde a inaugurat in Ploiesti primul spatiu verde si de joaca realizat in cadrul  proiectului demarat la inceputul lunii septembrie. Spatiul verde, amenajat in parteneriat cu Raiffeisen Bank, este situat pe Aleea Cameliei, Cartier Bloc Nord cu sprijinul Administratiei Domeniului Public si Privat Ploiesti. Urmatorul spatiu verde si de joaca va fi amenajat la Alexandria si va fi inagurat pe 21 septembrie 2010.

Prin proiectul demarat de MaiMultVerde, terenuri cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati, situate in orase in care spatiul verde pe cap de locuitor este sub media europeana, 26 metri patrati pe cap de locuitor, sunt amenajate pentru ca locuitorii sa beneficieze de o zona verde pentru relaxare si joaca.

Elementele folosite la amenajarea acestor spatii sunt echipamente de joaca pentru copii: tobogan, leagan, rotativa si balansoar pe arcuri, mobilier urban din plastic reciclat, banci si cosuri de gunoi, gazon natural, arbusti si arbori, iar mobilierul urban din plastic este reciclat.

Primul spatiu astfel conceput este situat in zona de nord a orasului Ploiesti, iar la inaugurare au fost invitati Dan Ionita, director Administratia Domeniului Public si Privat Ploiesti, Sorin Adrian Vasiliu, senior director Raiffeisen Bank, Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde, precum si elevi de la Scoala „Henri Mathias Berthelot” din Ploiesti.

Reducerea spatiilor verzi are impact asupra calitatii aerului si a vietii locuitorilor, iar potrivit standardelor europene, pana in anul 2013, fiecarui locuitor al oraselor din Romania trebuie sa-i revina 26 metri patrati de spatiu verde, norma de care depinde sanatatea oamenilor.

In acest moment, media spatiului verde la nivel national este de doar noua metri patrati pe cap de locuitor, iar in orase importante precum Arad, Calarasi, Constanta, Deva, Galati, Ploiesti sau Focsani nu se inregistreaza mai mult de 5 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…