Home Maine se implinesc 50 de ani de la moartea lui Toma Socolescu

Maine se implinesc 50 de ani de la moartea lui Toma Socolescu

2 min read
1
0
268

Primaria municipiului Ploiesti, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Arta “Ion Ionescu Quintus” si Uniunea Arhitectilor din Romania, organizeaza joi, 21 octombrie 2010, incepand cu orele 11.00, la sediul Muzeului de Arta (B-dul Independentei nr. 1), o serie de manifestari care au ca scop marcarea semicentenarului mortii prof. arh. Toma T. Socolescu.
La evenimentul omagial vor participa descendenti ai familiei Socolescu, reprezentanti ai Academiei Romane, Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, Ordinului Arhitectilor – filiala Prahova, profesori, arhitecti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.
Programul actiunii cuprinde urmatoarele activitati: un simpozion dedicat memoriei lui Toma T. Socolescu; lansarea lucrarii monografice “Columne peste timp – Prof. arh. Toma T. Socolescu”; prezentarea, in varianta electronica, a albumului fotografic “Arhitect Toma T. Socolescu” (realizat de arh. Zina si Ionut Macri cu sprijinul Uniunii Arhitectilor din Romania), conferirea, post-mortem, a Titlului de Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti prof. arh. Toma T. Socolescu, vernisarea expozitiei de fotografie dedicate operei arhitectului Toma T. Socolescu si inmanarea de distinctii omagiale.
De asemenea, in semn de omagiu, parcul aflat intre Halele Centrale, Palatul Culturii si Catedrala “Sf. Ioan” va purta numele Parcul “Toma T. Socolescu”, iar in fata Halelor Centrale va fi ridicata o statuie in memoria celebrului arhitect. Concursul de selectie, lansat la nivel national, a fost castigat de sculptorul Radu Ciobanu, din Satu-Mare.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. constantin dusescu-montreal

    20 noiembrie 2012 at 6:03 AM

    Sunt bucuros sa aflu cat mai multe, intrucat Arhitectul Toma T Socolescu, a fost prieten cu stabunucul meu Costica Dusescu din Campina. Prin dv din datele ce le detineti, doresc sa ajung la, relatia cu strabunucul meu.
    Va multumesc
    C. Dusescu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…