Home “Mana bionica”, prezentata de un student roman la proiectul de licenta

“Mana bionica”, prezentata de un student roman la proiectul de licenta

3 min read
0
0
468

Studentul si-a impresionat profesorii de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi dupa ce le-a prezentat o mana bionica la examenul de licenta. Dupa trei luni de munca, sub coordonarea conf. dr. ing. Dan Dobrea de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Adrian Ursu a fost recompensat cu nota 10,00 la examenul de licenta pentru lucrarea sa mai putin obisnuita – o mana bionica, potrivit Agerpres.


Pentru a ajunge la o astfel de performanta, sustine absolventul, a fost nevoie nu doar de informatiile acumulate pe parcursul anilor de studiu, ci si de sprijinul real al profesorului si infrastructura si aparatura facultatii: “Dupa o discutie, am decis sa realizez acest proiect (mana bionica – n. red.) in laboratorul de la facultate, cu domnul profesor. Am dorit sa fac ceva cu o utilitate practica care sa poata fi folosit cu succes in numeroase domenii precum cel medical, industrial si chiar spatial. Aceasta mana va aplica o forta mai mare pe care omul nu o are disponibila”, a declarat Adrian Ursu.

Conf.univ.dr Dan Dobrea are experienta in coordonarea studentilor de elita. El a participat cu o echipa de studenti de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi si la una dintre cele mai importante competitii IT din intreaga lume destinata studentilor, finala Imagine Cup din SUA, unde a primit locul al III-lea la categoria Embedded Development pentru proiectul autoRobot.

“Proiectul este foarte complex pentru ca include o serie de comenzi de programare, de comanda si control. Astfel, aceasta mana poate fi folosita pentru a darui o floare unei doamne, in interventiile chirugicale de mare finete, in mediile toxice sau in industrie”, a explicat profesorul iesean.

SURSA: http://www.hotnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…