×

„Mana bionica”, prezentata de un student roman la proiectul de licenta

„Mana bionica”, prezentata de un student roman la proiectul de licenta

Studentul si-a impresionat profesorii de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi dupa ce le-a prezentat o mana bionica la examenul de licenta. Dupa trei luni de munca, sub coordonarea conf. dr. ing. Dan Dobrea de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Adrian Ursu a fost recompensat cu nota 10,00 la examenul de licenta pentru lucrarea sa mai putin obisnuita – o mana bionica, potrivit Agerpres.

175-522x320 "Mana bionica", prezentata de un student roman la proiectul de licenta
Pentru a ajunge la o astfel de performanta, sustine absolventul, a fost nevoie nu doar de informatiile acumulate pe parcursul anilor de studiu, ci si de sprijinul real al profesorului si infrastructura si aparatura facultatii: „Dupa o discutie, am decis sa realizez acest proiect (mana bionica – n. red.) in laboratorul de la facultate, cu domnul profesor. Am dorit sa fac ceva cu o utilitate practica care sa poata fi folosit cu succes in numeroase domenii precum cel medical, industrial si chiar spatial. Aceasta mana va aplica o forta mai mare pe care omul nu o are disponibila”, a declarat Adrian Ursu.

Conf.univ.dr Dan Dobrea are experienta in coordonarea studentilor de elita. El a participat cu o echipa de studenti de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi si la una dintre cele mai importante competitii IT din intreaga lume destinata studentilor, finala Imagine Cup din SUA, unde a primit locul al III-lea la categoria Embedded Development pentru proiectul autoRobot.

„Proiectul este foarte complex pentru ca include o serie de comenzi de programare, de comanda si control. Astfel, aceasta mana poate fi folosita pentru a darui o floare unei doamne, in interventiile chirugicale de mare finete, in mediile toxice sau in industrie”, a explicat profesorul iesean.

SURSA: http://www.hotnews.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed