Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Maria Constantin si Andreea Grecu, in primele 20 de sportive la debutul in Cupa Mondiala de bob

Maria Constantin si Andreea Grecu, in primele 20 de sportive la debutul in Cupa Mondiala de bob

8 min read
0
0
749

După evoluţiile foarte bune din Cupa Europeană din prima parte a sezonului 2013/2014 de bob, care le-au adus pe poziţia a şaptea în clasamentul competiţiei şi pe locul 27 în ierarhia internaţională, Maria Constantin şi Andreea Grecu au debutat, ieri, în actuala ediţie a Cupei Mondiale.

totpal daily news

Elevele antrenorului Paul Neagu de la CSO Sinaia au luat parte la etapa a patra a Cupei Mondiale, care s-a desfăşurat pe pârtia de la Winterberg, din Germania. Tinerele sportive ale clubului prahovean au fost singurele reprezentante ale României la respectiva rundă de bob feminin. Iar acestea nu au dezamăgit, reuşind să se califice în a doua manşă a competiţiei.

Cu timpul de 59.00 secunde, Constantin (22 ani) şi Grecu (peste patru zile va împlini 20 de ani) au reuşit să se situeze pe locul 19 în prima manşă, obţinându-şi, astfel, prezenţa în manşa finală a concursului. În a doua manşă, sportivele grupării prahovene au înregistrat un timp mai bun (58.95 secunde), reuşind să se menţină pe locul 19 la finalul etapei, după ce echipajul australian Radjenovic/Pittman s-a răsturnat.

Lupta la vârf a fost extrem de palpitantă, primele patru echipaje sosind la diferenţă de numai 11 sutimi de secundă. Învingător a fost echipajul german Sandra Kiriasis/Franziska Fritz, care a avut o evoluţie excelentă pe finalul coborârii, depăşind pentru o sutime de secundă reprezentantele din Statele Unite ale Americii – Elana Meyers/Lolo Jones, liderele mondiale şi cele care au stabilit cel mai bun timp al manşei secunde. Pentru veterana Kiriasis, care are reşedinţa chiar la Winterberg, a fost cea de-a treia victorie în Cupa Mondială în ultimii şapte ani, reuşind să-şi ofere un cadou de ziua sa, sâmbătă împlinind 39 de ani.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de un alt echipaj german, format din Anja Schneiderheinze şi Stephanie Schneider, care au sosit cu o întârziere de numai şapte sutimi de secundă, după ce au întâmpinat ceva probleme în ultimele viraje în manşa a doua. Chiar dacă au sosit cu o întârziere de 2.54 secunde faţă de echipajul câştigător, pentru Maria Constantin şi Andreea Grecu a reprezentat un debut bun în Cupa Mondială. Iar cu cât mai multe coborâri în palmares, cu atât şi evoluţia lor poate creşte în valoare, mai ales că în această etapă s-a observat că lipsa de experienţă le opreşte să urce chiar în top 15. Cu punctele obţinute după această etapă, Maria Constantin şi Andreea Grecu se apropie de primele 20 de locuri în clasamentul mondial, iar Jocurile Olimpice de la Soci să văd la orizont.

Maria Mazilu a ratat calificarea în manşa secundă

Cu o zi înainte de proba feminină de bob, pe pârtia de la Winterberg a participat şi colega celor două sportive de la CSO Sinaia, Maria Mazilu, la întrecerea de skeleton din cadrul etapei a patra a Cupei Mondiale. Pentru sportiva antrenată de Marius Ene a fost a treia rundă la care a participat, ratând etapa de la Lake Placid, disputată la mijlocul lunii decembrie. După un sezon trecut foarte bun, în care a reuşit să câştige medalia de bronz la Mondialele de tineret şi să se situeze pe locul 19 la Campionatul Mondial de senioare, sportiva în vârstă de 22 de ani a avut un debut de an competiţional mai slab, nereuşind să pătrundă la niciuna dintre etapele de Cupă Mondială între primele 20 de locuri. Nici la Winterberg Maria Mazilu nu s-a descurcat prea bine, stabilind al 23-lea timp al manşei preliminare (1.00.81 min.), cu o întârziere de 1.87 secunde faţă de timpul de referinţă şi cu cea mai mică viteză înregistrată în concurs la sosire (118.90 km/h).

Astfel, sportiva de la CSO Sinaia a ratat calificarea în manşa secundă, clasându-se penultima. Victoria i-a revenit britanicei Elizabeth Yarnold, care a devansat-o pe americana Noelle Pikus-Pace, după ce în prima manşă cele două au încheiat cu acelaşi timp, pe locul întâi. Ultima treaptă a podiumului a fost prinsă de Sarah Reid, din Canada. După această rundă, Maria Mazilu ocupă locul 26 în clasamentul Cupei Mondiale din 30 de sportive care au punctat până acum. Săptămâna aceasta va avea loc cea de-a cincea etapă a Cupei Mondiale de bob şi skeleton, pe celebra pârtie de la St. Moritz.
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…